Ένα ζευγάρι Μεξικανών ξεφεύγουν από τα καρτέλ της πατρίδας τους ύστερα από μια σκληρή βεντέτα ανάμεσα σε εμπόρους ναρκωτικών, για να καταλήξουν τελικά σε μια Αμερική όπου ο πολιτισμός καταρρέει και μια «Κάθαρση Διαρκείας» ετοιμάζεται να ξεσπάσει. Ως φυγάδες πια, μακριά από τον πόλεμο των καρτέλ, στην καρδιά των Ηνωμένων Πολιτειών, θα ενωθούν με άλλους εξόριστους από τον τόπο τους και θα πολεμήσουν ενωμένοι, καθώς τα αστικά κέντρα βρίσκονται βουτηγμένα στο χάος και τα πάντα αρχίζουν να αποσυντίθενται τριγύρω τους. Οι κυνηγημένοι θα προσπαθήσουν να οδηγήσουν τους νέους Αμερικανούς συμμάχους τους στη νότια πλευρά των συνόρων του Μεξικού για να σωθούν από την αναίτια βία.

Το διάσημο (ίσως και αναπάντεχα) franscise τρόμου από τον παραγωγό Τζέισον Μπλουμ (Halloween, The Invisible Man) επιστρέφει με την πιο politically correct ταινία της σειράς, με την οποία ελπίζουμε να κλείσει οριστικά και αμετάκλητα το σερί των φιλμ που ξεκίνησε με το πρώτο (και το καλύτερο) Purge πριν 8 χρόνια.

Μια τηλεοπτική προσέγγιση που επιχειρεί να ξαναδείξει πώς οι φυλετικές διακρίσεις και η οικονομική εξαθλίωση γεννούν (άλλη μια φορά) την βία, με την κυβέρνηση να αγνοεί για την τύχη των πολιτών της, σε μια Αμερική διχασμένη και με μικρές ανοχές.

Διαθετει και το εύρημα πως μια ομάδα παράνομων αποφασίζει ότι η ετήσια εκκαθάριση δεν πρέπει να σταματά το ξημέρωμα αλλά να μην τελειώνει ποτέ, το οποίο όμως δεν αξιοποιεί ποτέ, με μια μονότονη ρητορεία που δεν καταφέρνουν να διακόψουν οι έντονες -αλλά επαναλαμβανόμενες και δίχως ουσιαστική συλλογιστική- σκηνές βίας και να μας εντάξουν έτσι στην δυστοπία της ταινίας, παρά μόνο με επιδερμικό ενδιαφέρον.

Αυτό που απομένει είναι ένα αιματηρό φεστιβάλ σκηνών τρόμου που ευχόμαστε να οδηγήσει το franchise στην δική του κάθαρση.

Πρώτη δημοσίευση: 15 Jul 2021, 04:15
Ενημέρωση: 22 Jul 2021, 01:02
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συντάκτης: 
Τίτλος:
The forever purge (Η αιώνια κάθαρση)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
103
Εταιρία διανομής: 
Release: 
15 Ιουλίου 2021

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο