H πραγματική ιστορία του οραματιστή Αμερικανού σχεδιαστή αυτοκινήτων Κάρολ Σέλμπi και του ατρόμητου Βρετανού επαγγελματία οδηγού Κεν Μάιλς, οι οποίοι έδωσαν μάχη ενάντια στις επιχειρηματικές παρεμβάσεις, τους νόμους της φυσικής, καθώς και τους προσωπικούς τους δαίμονες, ώστε να κατασκευάσουν ένα επαναστατικό αγωνιστικό αυτοκίνητο για την Φορντ και να ξεπεράσουν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα του Έντσο Φεράρι στον περίφημο αγώνα των 24 ωρών του Λε Μαν στη Γαλλία το 1966.

Ο Τζέιμς Μάνγκολντ επιστρέφει δύο χρόνια μετά το εξαιρετικό "Logan", αυτή την φορά χωρίς να ρισκάρει με τους κανόνες του genre, αλλά με τελικό αποτέλεσμα ένα ευχάριστα παλιομοδίτικο και σπιντάτο φιλμ που ισορροπεί συνήθως εξαιρετικά μεταξύ δράματος και αγωνιστικής δράσης. Χωρίς να αποφεύγει συμβατικές στροφές στην δραματουργία του και κάποια μάλλον αναπόφευκτα κλισέ σε ταινίες του είδους, καταφέρνει να τα αντιπαρέλθει με πραγματικά συναρπαστικές σκηνές με τα αυτοκίνητα, τις οποίες υποστηρίζουν και οι ερμηνείες του αστεράτου πρωταγωνιστικού δίδυμου που έχει στην διάθεσή του. Κρίστιαν Μπέιλ και Ματ Ντέιμον έχουν συγχρονιστεί άψογα και λειτουργούν σχεδόν υποδειγματικά συμπληρωματικά στους αρκετά διαφορετικούς χαρακτήρες που υποδύονται. 

Το αποτέλεσμα είναι μια χορταστική αθλητική δραματική περιπέτεια, με ξεκάθαρους (και χωρίς εκπλήξεις) ρόλους και ικανοποιητικό ψυχαγωγικό αποτέλεσμα, καθώς παρακολουθείται πολύ ευχάριστα.

Πρώτη δημοσίευση: 14 Nov 2019, 22:15
Ενημέρωση: 1 Oct 2020, 15:57
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Ford v Ferrari (Κόντρα σε όλα)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
152
Εταιρία διανομής: 
Release: 
14 Νοεμβρίου 2019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos