Η Φλόγα, μια δυναμική, πανέξυπνη και εκρηκτική νεαρή κοπέλα γνωρίζει έναν αστείο, γλυκανάλατο, χαλαρό τύπο, τον Νηρέα. Η φιλία τους θα την κάνει να αλλάξει τον τρόπο που βλέπει τον κόσμο στον οποίο ζουν.

Αυτό το καλοκαίρι, θα ταξιδέψουμε στην εκπληκτική Πόλη των Στοιχείων, εκεί όπου κατοικούν η Φωτιά, το Νερό, η Γη και ο Αέρας και που οι μεταξύ τους συναναστροφές πυροδοτούν μία ακόμα ευφάνταστη και θεαματική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων με την υπογραφή της Disney και της Pixar.

Είναι εύκολο να φανταστείς τον άνεµο να σηκώνει µπαϊράκι ή τη φωτιά να είναι θυµωµένη. Ένα χαρούµενο µπουκέτο από λουλούδια µπορεί να φωτίσει τον χώρο γύρω του και το νερό µπορεί να είναι ήρεµο τη µία στιγµή και χειµαρρώδες την άλλη. «Τι θα γινόταν αν τα στοιχεία που ξέρουµε ήταν ζωντανά;», αναρωτιέται ο σκηνοθέτης Peter Sohn. Στη νέα ταινία της Disney και της Pixar, η Φωτιά, το Νερό, η Γη και ο Αέρας ζουν όλα τα στοιχεία στην ίδια πόλη. Η ιστορία µας συστήνει τη Φλόγα, µία θαρραλέα, εύστροφη και δυναµική νεαρή γυναίκα που αλλάζει πεποιθήσεις για τον κόσµο και για το ποια θέλει να είναι όταν γίνεται φίλη µε τον πολύ πιο χαλαρό και ευέλικτο Νηρέα. O Sohn λέει ότι η ιστορία, που είναι προσωπική, ξεκίνησε µε ένα σχέδιο του χαρακτήρα της Φωτιάς και του Νερού σε αλληλεπίδραση. Φαντάστηκε µία απρόσµενη φιλία ανάµεσα τους, µία σχέση που πυροδοτεί αµηχανία, κουβέντες και αστεία παραστρατήµατα. «Ξεκίνησα αντλώντας έµπνευση από τη σχέση µου µε τη σύζυγο µου -είµαι Κορεάτης και εκείνη είναι µισή Αµερικανίδα και µισή Ιταλίδα», λέει ο Sohn.

«Έκρυψα τη σχέση από τους γονείς µου στην αρχή γιατί είναι παλαιών αρχών και ήθελαν να παντρευτώ Κορεάτισσα. Κυριολεκτικά, η τελευταία επιθυµία της γιαγιάς µου ήταν να παντρευτώ Κορεάτισσα». Οι συντηρητικοί γονείς του Sohn τελικά συνήλθαν και βρήκαν πολλά κοινά µε τη µέλλουσα νύφη τους. Λειτούργησαν επίσης σαν πηγή έµπνευσης και για µία άλλη σηµαντική πτυχή της ιστορίας, λέει ο σκηνοθέτης. «Έχει να κάνει µε το να καταλαβαίνουµε τους γονείς µας ως ανθρώπους. Από αυτή την κατανόηση έρχεται µία εκτίµηση για τις θυσίες που έκαναν για τα παιδιά τους. Οι γονείς µου µετανάστευσαν από την Κορέα στα ‘70s, οπότε µεγάλωσα µε τις κορεάτικες παραδόσεις, την κορεάτικη γλώσσα και κουλτούρα στην ίδια τη Νέα Υόρκη. Προέκυψαν κάποιες πολιτισµικές συγκρούσεις στη διαδροµή ανάµεσα στην πρώτη και τη δεύτερη γενιά». Όπως και ο Sohn, έτσι και η Φλόγα, είναι µία µετανάστρια δεύτερης γενιάς, µόνο που οι γονείς της µετανάστευσαν από τη Φάιαρ Λαντ στην Πόλη των Στοιχείων, όπου γεννήθηκε και µεγάλωσε η Φλόγα. «Κάνει µία διαδροµή για να κατανοήσει την ταυτότητα της και το νόηµα αυτού που έχει κληρονοµήσει από τους γονείς της», επισηµαίνει ο σκηνοθέτης.

Πρώτη δημοσίευση: 15 Jun 2023, 11:05
Ενημέρωση: 21 Jun 2023, 23:17
Τίτλος:
Elemental (Στο στοιχείο τους)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
109
Εταιρία διανομής: 
Release: 
15 Ιουνίου 2023

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos