Σύνοψη: Η Μιλένα είναι μια μέσης ηλικίας νοικοκυρά και μητέρα, που ζει μια τακτοποιημένη ζωή στα προάστια του Βελιγραδίου.Είναι αφοσιωμένη στα συζυγικά της καθήκοντα κι όταν δεν έχει πρόβα στην τοπική χορωδία, περιποιείται τον εαυτό της, μαγειρεύει και δεξιώνεται τους φίλους της οικογένειας. Όμως μια ξεχασμένη βιντεοκασέτα θα ανατρέψει την ηρεμία της καθημερινότητάς της και η Μιλένα θα αναγκαστεί να πάρει αποφάσεις που θα συνταράξουν την ζωή όλων.

Άποψη: Η εξαιρετική ηθοποιός Μιριάνα Καράνοβιτς δεν έχει κανένα πρόβλημα για να αποδώσει άριστα το πορτραίτο της μικροαστής νοικοκυράς που περιποιείται τον εαυτό της και την οικογένειά της. Είναι επιβλητική σε κάθε πλάνο παρουσίας της και η ίδια φροντίζει στο σκηνοθετικό της ντεμπούτο να διατρανώνει την ερμηνευτική υπεροχή σε μια υπερβολικά -όμως- στρωτή αφήγηση, που σε φθείρει σταδιακά.

Κάτι που αντιλαμβάνεσαι πολύ πιο ξεκάθαρα μετά την σκηνή της "αποκάλυψης", όταν από εκεί και έπειτα, η σκηνοθέτιδα Καράνοβιτς δεν δείχνει ικανή να αποτυπώσει την αποδόμηση της καθημερινότητας της, όσο και αν ερμηνευτικά εξακολουθεί να το υποστηρίζει όσο μπορεί. Σε συνδυασμό με ένα συχνά άστοχο και με ελλείψεις σενάριο, εισπράτουμε ορισμένες άναρθρες φεμινιστικές κραυγές, υπερβολικά διακριτική κινηματογράφηση των πολεμικών μετατραυμάτων, μια αποτυχημένη προσπάθεια αποστασιοποίησης ενδεχομένως λόγω σεβασμού προς την μνήμη των θυμάτων και συνολικά μια δημιουργική δυσαναλογία ερμηνευτικής-σκηνοθετικής ικανότητας

Πρώτη δημοσίευση: 19 Jan 2017, 18:05
Ενημέρωση: 26 Jan 2017, 15:28
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Dobra Zena (Η καλή σύζυγος)
Είδος: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
90
Εταιρία διανομής: 
Release: 
19 Ιανουαρίου 2017

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos