Τόπος Χιλή Σαντιάγο. Έτος 1973 . Οι πολιτικές ταραχές έχουν αποσταθεροποιήσει ολόκληρη τη χώρα που βρίσκεται στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου. Ένα νεαρό ζευγάρι εμπλέκεται στο στρατιωτικό πραξικόπημα, όταν ο Ντάνιελ φυλακίζεται η Λένα αποφασίζει να εισχωρήσει σε μία αίρεση, που παρουσιάζεται ως φιλανθρωπικός οργανισμός, ώστε να επανασυνδεθεί με τον αγαπημένο της και να σώσει τη ζωή του.

Εξαρχής ο σκηνοθέτης- Florian Gallenberger- κάνει focus στη χημεία του πρωταγωνιστικού ζευγαριού ενώ παράλληλα σχολιάζει την πολιτική κατάσταση στη Χιλή που είχε μετατραπεί στο τελευταίο πεδίο μάχης του Ψυχρού πολέμου . Η ιστορία βασίζεται κιόλας σε αληθινά γεγονότα. Σαν έργο είναι πειστικό ως προς την καταγραφή των τραγικών γεγονότων,  δεν χάνει τη δύναμη και τη σκηνοθετική του εστίαση ακόμη και όταν εγκλωβιζόμαστε στους τοίχους της μυστηριώδους αίρεσης. 

Πόλος έλξης του πολιτικού δράματος η Emma Watson που εκπέμπει δυναμισμό σε κάθε πλάνο και ωριμάζει κινηματογραφικά αφήνοντας στην άκρη το μαγικό ραβδάκι της Ερμιόνης. Δίνει ψυχολογικό βάρος στην ηρωίδα και στηρίζει-μαζί με τον εξίσου καλό Daniel Brühl- το στιβαρό και μετρημένο δημιούργημα του βραβευμένου Γερμανού σκηνοθέτη , που συνυπογραφεί το σενάριο όπως και στην προηγούμενη ταινία του (“John Rabe’’).

Είναι δύσκολη υπόθεση ν’ αποφύγεις τα μελοδραματικά κλισέ , όμως είναι εφικτό στην παρούσα περίπτωση αφού από τη μία μεριά ο σκηνοθέτης διαχειρίζεται με ακρίβεια χιλιοστού και φεστιβαλική ωριμότητα το δραματικό περιεχόμενο, από την άλλη οι πρωταγωνιστές δεν συνθλίβονται από το βαρύ ψυχολογικό φορτίο τους.  Δημιουργείται ένα λεπτό συναισθηματικό νήμα, μία ευαίσθητη συμμετρία με την εναλλαγή σκηνών ήρεμης ζωής και βίας γι’ αυτό αξίζει να «διαβάσετε» αυτή τη μαύρη σελίδα στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Σύνοψη: Στη Χιλή εν έτει 1973 ο δικτάτορας Πινοσέτ ανατρέπει τη νόμιμη κυβέρνηση Αλιέντε πραξικοπηματικά, ως αποτέλεσμα συλλαμβάνονται πολλοί αντιφρονούντες μεταξύ των οποίων ο γραφίστας /ακτιβιστής Ντάνιελ.  Όταν ο ατυχής νέος μεταφέρεται σε μια μυστική θρησκευτική σέκτα -την λεγόμενη Colonia Dignidad- η Λένα στρατολογείται εθελοντικά για να ελευθερώσει τον φίλο της.  Η βάση αυτής της μυστικής αγροτικής κοινότητας και αίρεσης διοικείται από έναν αυταρχικό ιεροκήρυκα που έχει στόχο να εξαγνίσει τα ‘’δαιμόνια’’ των πιστών κατοίκων/μελών. Θα καταφέρουν ν’ αποδράσουν;

 

Πρώτη δημοσίευση: 2 Jun 2016, 14:52
Ενημέρωση: 12 Jun 2016, 16:34
Τίτλος:
Colonia (Η αποικία)
Είδος: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
110
Εταιρία διανομής: 
Release: 
2 Ιουνίου 2016

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos