Σύνοψη: Ο 47χρονος Μπραντ, ο οποίος δουλεύει σε έναν Μη Κυβερνητικό Οργανισμό, ταξιδεύει από την Καλιφόρνια στη Βοστόνη για να συνοδεύσει τον υποψήφιο για το Χάρβαρντ γιο του στην κρίσιμη συνέντευξή του. Οι ημέρες που θα περάσουν μαζί θα τον κάνουν να επιστρέψει στο παρελθόν και να κάνει ένα γλυκόπικρο απολογισμό της ζωής του.

Άποψη: Xαμηλών τόνων ντραμεντί, σκηνοθετημένη και γραμμένη από τον Μάικ Ουάιτ, δημιουργό του απαρατήρητου "Year of the dog", αλλά παράλληλα σεναριογράφου με μεγάλο ενδιαφέρον (School Of Rock, Nacho Libre, Beatriz at dinner, Enlightened), προσπαθεί να αποδώσει με ευαισθησία και ευκρίνεια τα προσωπικά αδιέξοδα στη ζωή ενός 47χρονου πατέρα που θέλει πάρα πολύ ο γιος του να περάσει στο Χάρβαρντ και να αποτελέσει κάτι να έχει να καυχιέται, διότι αναλογιζόμενος τα δικά του επιτεύγματα και συγκρίνοντάς τα με την αντίστοιχη ζωή των κάποτε κολλητών του, αισθάνεται μειονεκτικά.

Ο Μπεν Στίλερ είναι το κεντρικό πρόσωπο εδώ: εξελίσει ακόμη περισσότερο την περσόνα του μεσήλικα που διανύει κρίση και την αντιμετωπίζει, μετά τα εξαιρετικά «Greenberg» & «While we’re young» του Νόα Μπάουμπακ, αλλά και το δικής του σκηνοθεσίας «The secret life of Walter Mitty» και καταθέτει μια πραγματικά μεστή και συγκινητική ερμηνεία.

Το φιλμ όμως του Ουάιτ μπορεί να αποφεύγει σε γενικές γραμμές το εύκολο και να αντικατοπτρίζει αρκετά update τα διλήμματα ενός σύγχρονου μεσήλικα σε βαθμό που να σε κάνει να νοιαστείς, όμως δεν διαθε΄τει την διορατικόττα αλλά και την ψυχρή ματά (εκεί που χρειάζεται) του Μπάουμπακ και κάποιες φορές οδηγείται σε safe λύσεις που το αδικούν.

Published: 19 Oct 2017, 21:41
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Brad's status (Χειρότερα δε γίνεται)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
102
Εταιρία διανομής: 
Release: 
19 Οκτωβρίου 2017
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Uncle Frank

Uncle Frank

Σύνοψη: Για την οικογένεια της Μπεθ, ο θείος Φρανκ ήταν πάντα διαφορετικός. Όταν η...
7 sec
Mank

Mank

Μαγική ανασύσταση μιας αξέχαστης κινηματογραφικής εποχής με ένα κομψοτέχνημα βγαλμένο από τα υγρά όνειρα...
13 min

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο