Από έρωτα

Ο Αντώνης Γκαλιμάνης είναι πυροσβέστης και ζει στον Πειραιά. Η ιστορία ξεκινά δυο ημέρες πριν από τον επικείμενο γάμο του με την νοσηλεύτρια Νατάσα, όταν αιφνιδιαστικά θα τον επισκεφτεί στο σπίτι του η Άννα, μια δημοσιογράφος με την οποία διατηρούσε σχέση παλαιότερα.
Από έρωτα - κριτική ταινίας

Δεν σβήνει τις δικές του "φωτιές"

Βασισμένη στο ομώνυμο δικό του θεατρικό κείμενο, ο Αθερίδης προσπαθεί να πει μια ρομαντική ιστορία αγάπης, αλλά με αρκετές δραματικές πινελιές και τον πρωταγωνιστή (που ερμηνεύει ο ίδιος σε χαμηλούς τόνους και με αρκετή ομολογουμένως φυσικότητα) του να περνά μια υπαρξιακή κρίση συνειδητοποιώντας ότι είναι ερωτευμένος με την πρώην του και αναγκάζεται να αναθεωρήσει το παρελθόν του.

Τίμια προσπάθεια που δυστυχώς δεν υποστηρίζεται από τις ερμηνείες των δύο συμπρωταγωνιστριών του, με συναίσθημα, αλλά που στην προσπάθειά της να χωρέσει πολλά, καταφεύγει σε απλοϊκές σεναριακές λύσεις και τελικά αφήνει την γεύση του ανολοκλήρωτου και του αφηγηματικά αδύναμου.

Σου δίνει την αίσθηση ότι θα ήθελε να πετύχει την εμπορικότητα του σινεμά του Παπακαλιάτη, χωρίς όμως να διαθέτει την -έστω επιτηδευμένη- γκλαμουριά του, αλλά και την στοχευμένη του "ζαχαρωμένη" ιδιοσυγκρασία.

A.K.

Πρώτη δημοσίευση: 4 Dec 2014, 20:25
Ενημέρωση: 10 Dec 2014, 19:18
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
Από έρωτα (Από έρωτα)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
90
Εταιρία διανομής: 
Release: 
4 Δεκεμβρίου 2014

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ricky Gervais: SuperNature

Ricky Gervais: SuperNature

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Ο Ρίκι Ζερβέις μιλάει για τους κανόνες της κωμωδίας, κακομαθαίνει τις γάτες του...
10 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο