White House Down

Μια βαριά οπλισμένη παραστρατιωτική οργάνωση καταλαμβάνει το κτίριο. Τώρα, καθώς η κυβέρνηση διαλύεται και ο χρόνος τελειώνει, μόνο ένας αποτυχημένος μυστικός πράκτορας που βρίσκεται εντός κτιρίου με την κόρη του, μπορεί να σώσει τον Πρόεδρο και φυσικά τη χώρα.
White House Down - κριτική ταινίας

Καρμπόν περιπέτεια με τα default της

Kλασσικη χολλιγουντιανή μπλοκμπαστεριά του Ρόλαντ Έμεριχ, o οποίος μετά από ένα διάλειμμα "ποιότητας" με το "Anonymous", επανέρχεται εδώ στα συνήθη στάνταρ του (και τα ένσημα που έχει δικαιωματικά κολλήσει τόσα χρόνια) τύπου "Ιndependance day", "The day after tomorrow", "2012".

Στιβαρός, με εξαιρετική παραγωγή και φροντισμένη δουλειά στα τεχνικά κομμάια του φιλμ, μαστόρικες και χορταστικές σκηνές δράσεις, δεν παίρνει τον εαυτό του στα σοβαρά (δεν μπορεί για να είμαι πιο ακριβής) και μάλιστα αυτή τη φορά καταφέρνει να μειώσει (όσο αυτό είναι δυνατό) κάποιες γραφικότητες και υπερβολές στο σενάριο, το οποίο επιμελήθηκε ο Τζέιμς Βάντερμπιλτ του "Zodiac" και του "Amazing Spider-Man", ενώ και το πρωταγωνιστικό δίδυμο είναι επαρκές, με τον Τζέιμι Φοξ να κοπιάρει ξεκάθαρα τον Μπάρακ Ομπάμα.

Ψυχαγωγικό δίωρο περιπέτειας για τους φανατικούς του είδους που θα παραβλέψουν τα (αρκετά και συνήθη σε ανάλογα φιλμ) μειονεκτήματά του, μπορώ να πω καλύτερο από το σχεδόν πανομοιότυπο (και αχρείαστα σοβαροφανές) προ μηνών "Olympus has fallen" του Αντουάν Φούκουα, με τον Τζέραλντ Μπάτλερ.

Πάντως, τα έχουμε δει όλα ξανά και ξανά.

Μα, τέτοια ζέση με την καταστροφή του Λευκού Οίκου με δύο ίδιες ταινίες μέσα στο 2013;

Λέτε;

Joker

Πρώτη δημοσίευση: 18 Sep 2013, 18:48
Ενημέρωση: 25 Sep 2013, 18:56
Τίτλος:
White House Down (Λευκός Οίκος: Η πτώση)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
137
Εταιρία διανομής: 
Release: 
19 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos