Turbo

Από τους δημιουργούς των ταινιών «Μadagascar», «Kung Fu Panda» και «Croods» έρχεται μια τρισδιάστατη κωμωδία υψηλών ταχυτήτων με πρωταγωνιστή τον Τούρμπο, ένα σαλιγκάρι που ονειρεύεται να γίνει μια μέρα το γρηγορότερο σαλιγκάρι του κόσμου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
O Τούρμπο είναι ένα μικρό σαλιγκάρι με μεγάλα όνειρα. Δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος με τους ρυθμούς της ζωής του. Η εμμονή του με την ταχύτητα τον έχει μετατρέψει σε παραγκωνισμένο μέλος της αργής και προσεκτικής κοινωνίας των σαλιγκαριών. Παρότι εκείνος αρνείται να συμμορφωθεί, ξαφνικά, ύστερα από ένα περίεργο ατύχημα η ζωή του Τούρμπο θα αλλάξει αφού αποκτά υπερφυσικές δυνάμεις που του επιτρέπουν να κινείται με απίστευτη ταχύτητα. Ξεκινά, λοιπόν, ένα απίθανο ταξίδι αψηφώντας κάθε δυσκολία με σκοπό να εκπληρώσει το όνειρό του: να συναγωνιστεί απέναντι στους καλύτερους στον αγώνα Indianapolis 500. Ο Τούρμπο, είναι το απόλυτο αουτσάιντερ που ασκεί το φαινομενικά αδύνατο έχοντας πάντα στο μυαλό του τη φράση «κανένα όνειρο δεν είναι άπιαστο, κανένας ονειροπόλος δεν είναι μικρός».

Όταν συναντάμε τον Τούρμπο, εκείνος είναι ο «αλητάκος» της κοινότητας των σαλιγκαριών, τα μέλη της οποίας δεν έχουν μεγάλα όνειρα όπως εκείνος, αλλά τους ενδιαφέρουν περισσότερο τα κοινωνικά στερεότυπα. Ο αδερφός του Τούρμπο, ο Τσετ, του οποίου το μόνο μέλημα είναι η ασφάλεια, αγαπά πολύ τον αδερφό του, αλλά θεωρεί πως όλη αυτή η εμμονή με την ταχύτητα μπορεί να είναι καταστροφική.

Καθώς, ο Τούρμπο ξεκινά το ταξίδι του με σκοπό να εκπληρώσει τα όνειρά του, βρίσκεται ξαφνικά πάνω από την γέφυρα ενός αυτοκινητοδρόμου μέσα στο καπό ενός σπορ αυτοκινήτου και συγκεκριμένα μέσα σε ένα νιτρομπούκαλο, με αποτέλεσμα να αλλάξει η μοριακή του δομή. Το ατύχημα αυτό – ή μάλλον ευτύχημα για τον Τούρμπο – τον μετατρέπει σε ένα σαλιγκάρι, το οποίο μπορεί να τρέξει με 200 χλμ. την ώρα.

Πρώτη δημοσίευση: 18 Jul 2013, 13:11
Ενημέρωση: 25 Jul 2013, 10:58
Τίτλος:
Turbo (Τούρμπο)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
93
Εταιρία διανομής: 
Release: 
18 Ιουλίου 2013

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos