Mood indigo

Σε ένα μαγικό Παρίσι, ο Κολίν θα αναγκαστεί να καταπιαστεί με μια σειρά από απίστευτα παράλογες δουλειές, ώστε να καταφέρει να καλύψει τα ιατρικά έξοδα της φίλης του. Παράλληλα, ο Κολίν και η Κλοέ περιβάλλονται από ένα διαμέρισμα με… τη δική του προσωπικότητα
Mood indigo - κριτική ταινίας

Αντισυμβατικό ντελίριο ομορφιάς

Ένα κάπως ιδιαίτερο ρομαντικό πεζογράφημα του περασμένου αιώνα (το ομώνυμο του τίτλου) του Μπορίς Βιάν, δεν θα μπορούσε παρά να... ευτυχήσει με τον κάπως ιδιαίτερο (sic) Μισέλ Γκοντρί στην σκηνοθεσία. Ή μάλλον στην ενορχήστρωση ενός σουρεαλιστικά ντελιριακού παρισινού σύμπαντος που περιβάλλει τους δύο ήρωές του και που τα πάντα (τα περισσότερα, τέλος πάντων) μπορούν να συμβούν ώστε να χτίσουν, να εδραιώσουν και να αναπτύξουν τον έρωτα με την πρώτη ματιά.

L'amour fou για να είμαστε και ασορτί.

Έναν έρωτα τρελό, πληθωρικό, απρόβλεπτο, εικονοληπτικά σχεδόν άξεχαστο. Οι εμμονές, οι χαρές και του τρομερού αυτού σκηνοθέτη είναι εδώ όλες παρούσες και ανεξάντλητες. Ένα ποίημα γεμάτο πνοή, ομορφιά, τζαζ feeling, τρυφερότητα, ασύμμετρη επινοητικότητα, μια ωδή στο συναίσθημα, ενδεχομένως και βαρυφορτωμένη σε κάποιες στιγμές και ίσως και να υπερκαλύπτει την ουσία της ιστορίας.

Όμως αυτό το οπτικοακουστικό μεγαλείο αδυνατείς να το προσπεράσεις εύκολα και κυνικά: σε αιχμαλωτίζει, σε μαγεύει, σε παρασέρνει, σε καθηλώνει, σε σφιχταγκαλιάζει και ταξιδεύεις μαζί του στο σύννεφο που και οι ήρωές μας ζουν τον μαγικό τους έρωτα. Μαζί και σε συνθλίβει στο τέλος.

"Eternal Sunshine of the Spotless Mind". "Τhe science of sleep". "Be kind rewind". "Mood Indigo". Ένα ατελείωτο, εκθαμβωτικό ταξίδι που ελπίζουμε να μην τελειώσει ποτέ...

Απόστολος Κίτσος

Πρώτη δημοσίευση: 28 Oct 2013, 17:47
Ενημέρωση: 30 Oct 2013, 19:35
Τίτλος:
Mood indigo (Ο αφρός των ημερών)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
125
Εταιρία διανομής: 
Release: 
24 Οκτωβρίου 2013

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos