Διατριβή για ένα φόνο

Η ζωή του Roberto Bermudez, καθηγητή της εγκληματολογίας, αλλάζει ξαφνικά όταν πείθεται ότι ο Gonzalo, ένας απ' τους πιο έξυπνους φοιτητές του, είναι ο δράστης της άγριας δολοφονίας που διαπράττεται έξω από τη σχολή της Νομικής του Μπουένος Άιρες.
Διατριβή για ένα φόνο - κριτική ταινίας

MOVE IT

Ενα καλοφτιαγμένο ψυχολογικό θρίλερ που αν διέθετε λιγότερο ακαδημαϊκή προσέγγιση και ματιά από τον Ερνάν Γκόλντφριντ στην δεύτερη σκηνοθετική απόπειρά του.

Χτίζει μεν μια υποβλητική ατμοσφαιρική χωροθεσία για το Μπουένος Άιρες και καδράρει σωστά τον (για μία ακόμη φορά) εξαιρετικό Νταρίν, αλλά υστερεί στην επιλογή του έταιρου πρωταγωνιστή, όπως επίσης και στην σεναριακή ακεραιότητα του εγχειρήματος που θα έστηνε δύο πιο ολοκληρωμένους χαρακτήρες.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένα απόγευμα, κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, ένα τρομερό έγκλημα ταράζει τη σχολή της Νομικής: Το βάναυσα δολοφονημένο πτώμα της Βαλέρια Ντι Νατάλε, μιας νεαρής κοπέλας, εμφανίζεται στο πάρκινγκ της σχολής, πολύ κοντά στην αίθουσα που διδάσκει ο Ρομπέρτο. Ένα ανεπαίσθητο στοιχείο, ασήμαντο για την αστυνομία αλλά θεμελιώδους σημασίας για τον δικηγόρο, τον πείθει ότι δράστης του εγκλήματος είναι ο Γκονζάλο.

Αποφασισμένος να αποδείξει την ενοχή του νεαρού και κυρίως να επιβληθεί στην ιδιότυπη μονομαχία που ξεκινά μεταξύ τους, ο Ρομπέρτο διεξάγει μόνος του μια έρευνα. Οι ενδείξεις της συμμετοχής του Γκονζάλο στο έγκλημα συσσωρεύονται διαρκώς, αν και ιδωμένες μέσα από το υποκειμενικό πρίσμα του βετεράνου δικηγόρου, που προσπαθεί απλά να αποδείξει την υπόθεσή του. Είναι ο Ρομπέρτο το αντικείμενο μιας διεστραμμένης πρόκλησης από τον Γκονζάλο ή μήπως τα μάτια του βλέπουν μόνο όσα θέλει να δουν;

Πρώτη δημοσίευση: 25 Jul 2013, 11:34
Ενημέρωση: 31 Jul 2013, 19:25
Τίτλος:
Διατριβή για ένα φόνο (Thesis on a homicide)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
106
Εταιρία διανομής: 
Release: 
25 Ιουλίου 2013

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο