The Croods

Η πρώτη μοντέρνα οικογένεια του κόσμου αναζητά νέο σπιτικό όταν η σπηλιά της καταστρέφεται, αλλά έχει να αντιμετωπίσει μια όχι και τόσο φιλική... χλωρίδα και πανίδα.
The Croods - κριτική ταινίας

Feelgood εύπεπτο animation

Feelgood εύπεπτο εγχείρημα animation που είναι κατασκευασμένο σχδόν στην τρίχα, έστω και αν υστερεί συγκριτικά εκεί που κρύβεται η μεγάλη ουσιαστική αξία (πέρα από την παραγωγή, τον σχεδιασμό και την παραγωγή) όλων των blockbuster animation των τελευταίων ετών: στην σεναριακή ανάπτυξη, η οποία χωρίς να υποτιμά τη νοημοσύνη σου, δεν του επιτρέπει να μεγαλουργήσει.

Βέβαια, δεν μπορώ να κρύψω την «ένοχη» απόλαυση που νιώσαμε όλοι οι παρευρισκόμενοι στο Φεστιβάλ του Βερολίνου παρακολουθωντας το και η οποία διογκώθηκε από το γεγονός της παρουσίας των Νίκολας Κέιτζ και Έμμα Στόουν εκεί, αλλά έστω και έτσι το «Croods» μπορεί να μη χαρακτηριστεί κλασσικό, θα αρέσει όμως πολύ στα παιδιά, ενώ δεν θα βαρεθούν οι ενήλικες, κυρίως λόγω της πολύ εύστοχης επιλογής κάστινγκ.

Οπτικά είναι πανέμορφο (με έναν Avataresque προσομοιωτικό χαρακτήρα), το μοντάζ είναι σπινταριστό και παρά το γεγονός ότι το κλισέ ζει και βασιλεύει (με έντονες αναφορές επίσης στο υπερ-ειτυχημένο Ice Age), καταλήγει έως και συγκινητική η αφοσίωση στην οικογενειακή θαλπωρή. Στην ελληνική μεταγλώττιση με τις φωνές των Εβίτας Φιτσαντωνάκη, Κώστα Κόκλα, Νίκου Κουρή, Άντζελας Μέρμηγκα

Joker

Πρώτη δημοσίευση: 18 Apr 2013, 04:38
Ενημέρωση: 25 Apr 2013, 03:08
Τίτλος:
The Croods (The Croods)
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
98
Εταιρία διανομής: 
Release: 
18 Απριλίου 2013

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos