Ain't Them Bodies Saints

Ο Μπομπ αναλαμβάνει την ευθύνη για ένα έγκλημα που διέπραξε η γυναίκα του, Ρούθ, καταλήγοντας στη φυλακή, ενώ εκείνη προσπαθεί να μεγαλώσει ολομόναχη τη μονάκριβη κόρη τους.
Ain't Them Bodies Saints - κριτική ταινίας

Ένας αληθινός έρωτας στο επίκεντρο

Το «Μείνε δίπλα μου» είναι από αυτές τις ταινίες των... αισθήσεων. Σε άλλους αιχμαλωτίζει καρδιά και νου, άλλους απλά τους προσπερνά.

Ο δημιουργός της, σκηνοθέτης και σεναριογράφος, Ντέιβιντ Λόοουρι, επιλέγει να διηγηθεί μια κλασική ιστορία βγαλμένη από τα αμερικανικά κινηματογραφικά 70s, όχι με σαματά αλλά σαν να βλέπεις όνειρο. Είναι ουσιαστικά ένα δραματικό αστυνομικό θρίλερ, χωρίς τις σφαίρες αλλά με χαρακτήρες και έναν αληθινό έρωτα στο επίκεντρο, ο οποίος καθορίζει τα πάντα.

Πλην την –μικρής διάρκειας- ανταλλαγή πυρών στην αρχική σεκάνς, η βία εξαφανίζεται. Φτάνει όμως μία στιγμή, μια πράξη, να αλλάξει τις μοίρες πολλών. Εκεί εστιάζει ο Λόουρι, προσπαθώντας να δείξει την αλλαγή συναισθημάτων σε απλούς ανθρώπους, όχι με τα λόγια αλλά με τρόπο λυρικό, με μικρές λεπτομέρειες, κινήσεις και βλέμματα μαζί με μια θαυμάσια φωτογραφία και ένα ντεκόρ που παίζει κι αυτό ρόλο. Αυτή η προσέγγιση πάντα βρίσκει θαυμαστές, όμως πάντα κινείται στο όριο. Μια ρεαλιστική ιστορία παρανόμων με ρομαντική προσέγγιση προς αυτούς, θέλει μαεστρία για να πείσει τον θεατή, αλλά βέβαια ισχύει αυτό που γράψαμε στην αρχή. Ο Λόουρι δείχνει το ταλέντο του αλλά σε κρίσιμες στιγμές, ίσως να μην ήταν αρκετό ως καθρέπτης της κάθε σκέψης και πράξης των «ηρώων» του.

Το μεγάλο ατού της ταινίας είναι οι ερμηνείες των τριών βασικών πρωταγωνιστών. Η μελαγχολική Ρούνι Μάρα ανάμεσα στο σίγουρο και το ανέφικτο, ο πάντα καλός Κέισι Αφλεκ και ο Μπεν Φόστερ να αποδεικνύει πως πρέπει να του δίνονται πρωταγωνιστικοί ρόλοι. 

Γιάννης Λυμπέρης

Πρώτη δημοσίευση: 23 Oct 2013, 19:45
Ενημέρωση: 30 Oct 2013, 19:12
Τίτλος:
Ain't Them Bodies Saints (Μείνε δίπλα μου)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
97
Εταιρία διανομής: 
Release: 
24 Οκτωβρίου 2013

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos