Mάικλ Φασμπέντερ: "Έφαγα της χρονιάς μου από την Τζίνα!"

Mάικλ Φασμπέντερ: "Έφαγα της χρονιάς μου από την Τζίνα!"
Published: 10 May 2012, 18:03

Tης Αγγελικής Ρούσκα

Το 2011 μπορεί να χαρακτηριστεί ως η χρονιά του Michael Fassbender. Jayne Eyre, X-Men First Class, A Dangerous Method, Shame. Ti έκανες στα Oscars Μιχαλάκη; Ξεσκόνιζες τ’ αγαλματάκια… για τους υπόλοιπους υποψήφιους. Γι’ αυτόν ούτε λόγος για υποψηφιότητα. Άπαπαπα, έχει μέλλον ακόμα. Για δείτε και τον Christopher Plummer; Έπρεπε να φτάσει 82 για να τον θυμηθεί η Ακαδημία.

Τώρα θα μου πείτε, όταν επιλέγει ο Fassbender ταινίες σαν τα Hunger, Shame, το μελλοντικό Twelve Years a Slave, ε δεν τους κάθεται τόσο καλά. Δώστε του το χρυσό αγαλματάκι προκαταβολικά να ξεμπερδεύουμε, αφού σε κάθε ρόλο είναι μοναδικός. Ακόμη και σε “ρολάκους” όπως στο Haywire. Στο πρόσφατο Φεστιβάλ του Βερολίνου μας είπε πως ήταν να παίζει στην συγκεκριμένη ταινία και πως ήταν να… τις τρώει από μια γυναίκα σαν την Gina Carano.

“Η διαφορά είναι ότι παλεύει καλύτερα από τους περισσότερους άντρες. Σ' ένα τέτοιο σενάριο θες να δουλεύεις με κάποιον που είναι σωματικά σε αρμονία, ώστε να μπορείς να σπρώξεις και να δείξεις τα πράγματα ότι είναι άνω κάτω και επικίνδυνα. Γιατί ξέρεις ότι ο συνεργάτης σου είναι κατάλληλα εξοπλισμένος. Οπότε κανένας από τους δύο δεν θα τραυματιστεί άσχημα. Αυτά είναι βασικά. Ξέρεις η Gina μου έριξε της χρονιάς μου σε ορισμένες περιπτώσεις και έπρεπε να προσπαθήσω να συμβαδίζω μαζί της.”

Φυσικά και της έβγαλε το καπέλο λέγοντας ότι τις έφαγε καλύτερα απ’ ότι τις δίνει (τις καρπαζιές). Για τους λάτρεις του αγγλικού: “I found out that I got my ass kicked better than I kick ass.” H ερώτηση πήρε πιο φαλλοκρατικές διαστάσεις.

- Δεν είχες κάποιο πρόβλημα, που η Gina...εμ...διαφοροποιείται σωματικά;

“Eπειδή έχει στήθος;”

Eκείνη τη στιγμή πετάχτηκε ο σκηνοθέτης Steven Soderbergh. “Όταν τον πήρα τηλέφωνο, του είπα πριν διαβάσεις το σενάριο έχεις πρόβλημα να χτυπήσεις μία γυναίκα στο πρόσωπο; Γιατί υπάρχει η πιθανότητα να το κάνεις και δεν είναι ένα φυσιολογικό και κουλ πράγμα να κάνεις. Και εσύ γέλασες και είπες δεν το νομίζω.”

Συνέχισε ο Fassbender. “Παίζω έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα ο οποίος είναι βασικά μισθοφόρος, εξυπηρετεί τον εαυτό του, οπότε δεν μιλάμε αν θα έκανε κάτι τέτοιο ο Michael Fassbender. Πολλοί άνθρωποι ανησυχούν για το ίματζ τους ως προϊόν. Η δουλειά μου είναι να διευκολύνω το σενάριο και τον χαρακτήρα. Οπότε μόλις ξεκινάς να το διαβάζεις και έχεις τον Steven Soderbergh πίσω από αυτό και την ευκαιρία να δουλέψεις μαζί του, ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό για μένα. Ήταν μία έξυπνα γραμμένη ιστορία καθώς και ένας έξυπνος και ενδιαφέρον κόσμος. Οπότε είπα ότι θα το κάνω. Το γεγονός ότι χτυπούσα μία γυναίκα...κερδίζει στο τέλος οπότε λειτουργεί για όλους....ωωω..σκατά...”

Φυσικά και έγινε η σύγκριση του Fassbender με τον Banderas. Πώς δύο Ευρωπαίοι κατάφεραν να “κυριαρχήσουν” στο Ηollywood; Ποιο είναι το μυστικό του. Τι να πει και αυτός; Την ιστορία της ζωής του; Το έκανε πάσα στον Αντωνάκη. “Αντέγραψα τον Αντόνιο…” (γέλια και το μαύρο συννεφάκι με τις αστραπές πήγε πάνω από το κεφάλι του Antonio Banderas)

- Ποιος ήταν ο λόγος που θέλησες να παίξεις σε αυτή την ταινία;

“Επέλεξα αυτή την ταινία εξαιτίας του Steven, με πήρε τηλέφωνο, διάβασα το σενάριο. Ήμουν μεγάλος θαυμαστής της δουλειάς του. Ήταν καταπληκτικό για μένα να δουλεύουμε και στο τέλος του γυρίσματος συναντιόμουν με τον Steven και έβλεπα τι έχει κάνει στο laptop και κάθε βράδυ που γυρίζαμε επεξεργαζόταν το υλικό, οπότε ως την ώρα που τελειώναμε το γύρισμα στο Δουβλίνο, μας έδειξε τι είχαμε καταφέρει μέχρι τότε. Ήταν υπέροχο να βλέπεις το αποτέλεσμα τόσο γρήγορα. Το βρήκα πολύ εντυπωσιακό, δεν είχα ξαναδεί κάτι τέτοιο.”

- Θα ήθελες να παίξεις στο θέατρο και αν ναι θες να ενσαρκώσεις κάποιον συγκεκριμένο ήρωα;

“Από το θέατρο ξεκίνησα και μπήκα σε αυτή τη βιομηχανία. Θα κάνω σίγουρα θέατρο ξανά, αλλά δεν ξέρω πότε. Δεν προσχεδιάζω τίποτα και δεν έχω κάποιο πρόγραμμα στη ζωή μου. Αν και έχω μελετήσει τους κλασσικούς, με ενδιαφέρουν οι νέοι συγγραφείς και νέα concepts, για να είμαι ειλικρινής, και θέλω να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό έξω από τα συνηθισμένα.”

Published: 10 May 2012, 18:03
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο