ΣΕΙΡΕΣ

Tσεκάραμε το "American Crime Story"

Published: 1 Mar 2016, 19:02
Συντάκτης:

Nέα σειρά του FX που «ρίχνει φως» σε πολύκροτες δίκες και αληθινά ειδεχθή εγκλήματα που συγκλόνισαν την Αμερική. Στον πρώτο κύκλο παρακολουθούμε καρέ καρέ τη διαβόητη και αμφιλεγόμενη δίκη του αθλητή/ ηθοποιού O.J Simpson , ορμώμενη από το βιβλίο «The Run of His Life: The People v. O.J. Simpson» του Jeffrey Toobin.

Βασικός πρωταγωνιστής του νέου εγχειρήματος ο Cuba Gooding Jr. (ξέρεις, show me the MONEY) στο ρόλο του υπόπτου για τη διπλή δολοφονία.  Σε αρκετούς θα ‘’ξινίσει’’ η γραφικότητα και οι υπερβολικές αντιδράσεις στο παίξιμό του, σε άλλους όχι.  Σε γενικές γραμμές είναι αξιοπρεπής.  Στο πλευρό του κατηγορούμενου το διάσημο «φιλαράκι» , ο David Schwimmer ως Robert Kardashian και ο John Travolta με την ιδιότητα του μεγαλοδικηγόρου. Δυστυχώς ο Τravolta (‘’Pulp Fiction’’, ‘’Face/Οff’’) είναι ντεφορμαρισμένος και αποσπάει μόνο αρνητικά σχόλια μέχρι τώρα. Πόλος έλξης της σειράς η έμπειρη Sarah Paulson(‘’Αmerican Horror Story’’) που υποδύεται μία μαχητική κατήγορο, για μία ακόμη φορά καταφέρνει να κλέψει την παράσταση. Το πολυσυλλεκτικό καστ συμπληρώνουν οι Selma Blair(που πείθει ως Kris Jenner), Nathan Lane (‘’Μodern family’’) και Courtney B. Vance (‘’Flashforward’’).

Η «σφραγίδα» του Ryan Murphy, δημιουργού των ‘’Αmerican Horror Story’’ &  ‘’Scream Queens’’,  είναι εμφανής στη νέα ανθολογία αλλά στο άρτιο αποτέλεσμα έχουν συμβάλει κατά πολύ και οι σεναριογράφοι Scott Alexander & Larry Karaszewski. Απώτερος στόχος της σειράς είναι να αφηγηθεί το χρονικό της καθηλωτικής δίκης αλλά και να προβληματίσει αφού θίγει σοβαρά ζητήματα όπως τον ρατσισμό , την κατάχρηση εξουσίας από την πλευρά της αστυνομίας, την παραπληροφόρηση από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που παίζουν σημαίνοντα ρόλο στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης.

Με γνώμονα τα πρώτα τρία επεισόδια θα συνεχίσουμε να ζούμε το ‘’δικαστικό δράμα’’ και ευελπιστούμε το "American Crime Story" να επιφυλάσσει αρκετές παρασκηνιακές συμφωνίες και πιο δικηγορίστικους ελιγμούς.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos