Πέθανε η πρώτη γυναίκα που πήρε Όσκαρ

Published: 30 Dec 2014, 23:33
Συντάκτης:

Σε ηλικία 104 ετών έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Λουίζ Ράινερ από πνευμονία, η οποία είναι η πρώτη γυναίκα που πήρε Όσκαρ για την ερμηνεία της και μάλιστα το πήρε δύο φορές συνεχόμενες κάτι που το έχουν καταφέρει μόνο πέντε ηθοποιοί σε όλη την ιστορία του θεσμού. 

Οι άλλοι τέσσερις: Σπένσερ Τρέισι ("Captains Courageous" & "Boys town" 1936/37), Κάθριν Χέπμπουρν ("Guess who's coming to dinner" & "The lion in winter" 1968/69), Τζέισον Ρόμπαρντς ("All the president's men" & "Julia" 1977/78), Τομ Χανκς ("Philadelphia" & "Forrest Gump" 1993/94).

Η Γερμανίδα ηθοποιός βραβεύτηκε για τα "The Great Ziegfeld"/1936 & "The Good Earth"/1937, ωστόσο, η Ράινερ χρόνια αργότερα τόνισε για τις συνεχόμενες νίκες της στα Όσκαρ ότι: «Τίποτα χειρότερο δε θα μπορούσε να μου έχει συμβεί, καθώς οι προσδοκίες του κοινού από τότε, ήταν υπερβολικά υψηλές για να τις εκπληρώσω». Ακολούθησαν ρόλοι σε ασήμαντες ταινίες που απογοήτευσαν τόσο την ίδια, όσο και την εταιρεία της που την αποδέσμευσε από το συμβόλαιό της. Έτσι η Ράινερ επέστρεψε στην Ευρώπη και στους θεατρικούς ρόλους. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι στην φιλμογραφία της μέτρησε μόνο 16 ταινίες, εκ των οποίων οι δύο τηλεοπτικές...

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos