ΣΕΙΡΕΣ

"Orange Is The New Black" s04 - Kριτική

Published: 14 Aug 2016, 15:07
Συντάκτης:

Υπάρχουν σειρές που τις ξεκινάς και σε ρουφούν αμέσως, δίχως να σου αφήνουν πολλά περιθώρια να αλλάξεις κανάλι –ή στην συγκεκριμένη περίπτωση, να επιλέξεις κάτι άλλο από τις πολυάριθμες και συνήθως εξαιρετικές επιλογές του Netflix. Ο λόγος για την Αμερικάνικη κωμωδία (?) Orange is the New Black, η οποία πρόσφατα παρουσίασε και τον τέταρτο κύκλο της, που αν μη τι άλλο, την αποθεώνει πέραν κάθε φαντασίας!

Ναι, καλά διαβάσατε, αυτή θα είναι μία εξαιρετική κριτική! Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...  Η ιστορία μας ξετυλίγει το κουβάρι της με την Πάιπερ, μία μεσοαστή 30άρα με αρραβωνιαστικό και μία αρκετά καλή ζωή, να πρέπει να παραδωθεί και να εκτίσει την ποινή που της αναλογεί στην γυναικεία φυλακή του Λίτσφιλντ, αφού δέκα χρόνια πριν είχε βοηθήσει την τότε κοπέλα της, Άλεξ, που δούλευε ως βαποράκι. Και κάπως έτσι βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα να προσπαθεί να εγκλιματιστεί στην νέα της ζωή.

Καθώς οι σεζόν προχωρούν, ό,τι μπορείτε να φανταστείτε συμβαίνει. Από γεννητούρια, ναρκωτικά, θάνατοι, αστείες σκηνές, θλιβερές και μακάβριες, αλλοπρόσαλες! Προσπαθώ να βρω έναν τρόπο να συμπυκνώσω όλα αυτά τα επεισόδια και απλά αδυνατώ! Κάθε επεισόδιο είναι μία ολόκληρη περιπέτεια, με εξαιρετικό καστ, φοβερές ερμηνείες και plot twist που σε κάνουν να καταναλώνεις αδηφάγα το ένα επεισόδιο μετά το άλλο. Οι συγγραφείς της σειράς έκαναν εξαιρετική δουλειά, δημιουργώντας ολοκληρωμένους ρόλους για κάθε έναν και μία από τους ηθοποιούς, μα και οι σκηνοθέτες διέπρεψαν στο να καταφέρουν σε λίγο λιγότερο από μία ώρα να παρουσιάσουν τους χαρακτήρες, να κρατήσουν την πλοκή σε υψηλό επίπεδο ενδιαφέροντος και να πασπαλίσουν και τα επεισόδια με γερό μείγμα από χιούμορ αλλά και συγκίνηση σε πολλές περιπτώσεις.

Η δε τέταρτη σεζόν αποτελεί μία πραγματική αποθέωση της σειράς! Είναι ιδιαιτέρως εντυπωσιακό να βλέπει κανείς πόσο πολύ αλλάζουν οι χαρακτήρες. Ο θεατής μπαίνει στην ίδια την ιστορία και δεν του φαίνεται παράξενο. Οι γυναίκες αυτές βρίσκονται σε μία καθημερινότητα εγκλεισμού και είναι επόμενο αυτό να έχει αντίκτυπο και στο ποιες ήταν πριν. Και όσο δύσκολο και αν φαντάζει αυτό να επιτευχθεί στην μικρή οθόνη, για το Orange is the New Black, φαίνεται απλά μια φυσική εξέλιξη.

Εάν λοιπόν ψάχνετε μία σειρά επιεικώς εξαιρετική από όπου κι αν την πιάσει κανείς, έχετε μπροστά σας την επιλογή να σπεύσετε στο Netflix σας, να προσπεράσετε προς το παρόν το Stranger Things (αν και ελπίζω να το έχετε ήδη δει!) και να ξεκινήσετε! Με το που ακούσετε και την Regina Spektor να τραγουδά το You’ve got time, αναπόδραστα θα μείνετε καθηλωμένοι στους δέκτες σας!

Καλή απόλαυση, λοιπόν!

 

Πρώτη δημοσίευση: 14 Aug 2016, 15:07
Ενημέρωση: 14 Aug 2016, 15:07
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos