O Τζέιμι Μπελ υποδύθηκε έναν ναζί και δεν μπορεί να το ξεπεράσει

Published: 15 Sep 2018, 13:50
Συντάκτης:

Στην καινούργια ταινία του Guy Nattiv με τίτλο “Skin” η ιστορία είναι πάνω κάτω γνωστή: ένας άντρας νεο-Ναζί επιχειρεί να διαφύγει του εξτρεμιστικού αυτού κινήματος αφού βρίσκει μία καλή κοπέλα που τον αγαπάει και πιστεύει ότι μπορεί να αλλάξει. Τα προβλήματα έρχονται από την αδίστακτη skinhead οικογένειά του όπως επίσης και από το σύνολο των τατουάζ που κοσμούν το δέρμα του. Η αληθινή ιστορία του Byron Widner ήταν η αφορμή για το ντοκιμαντέρ του 2011 με τίτλο “Erasing Hate”, το οποίο επικεντρώνεται στην πολύμηνη προσπάθειά του να αφαιρέσει τα τατουάζ του αλλά και να αποδείξει ότι είναι ικανό μέλος της κοινωνίας. Το διαφορετικό στο φιλμ του Nattiv ωστόσο είναι ότι δεν ασχολείται με την πορεία του πρωταγωνιστή αφού βρίσκει τον έρωτα αλλά τις εμπειρίες που τον οδήγησαν σε αυτήν την οργάνωση και τα χρόνια μέχρι την τελική λύτρωση.

Τον ρόλο-πρόκληση έχει αναλάβει ο ταλαντούχος Τζέιμι Μπελ, τον οποίο φέτος είδαμε στο “Film Stars Don’t Die in Liverpool” και αν και αρχικά διστακτικός, τελικά υπέκυψε αφού συναντήθηκε με τον σκηνοθέτη και κατάλαβε πόσο χρόνο έχει αφιερώσει για το στήσιμο της ταινίας. Παρόλα αυτά, αποκαλύπτει ότι τα προσθετικά δόντια και μύτη, τα ψεύτικα τατουάζ και η αύξηση βάρους είναι οι λιγότερες δυσκολίες μπροστά στις ψυχολογικές απαιτήσεις που κρύβει ο ρόλος, και φυσικά αποζητά και ο Nattiv.

Ο ηθοποιός δεν άργησε μάλιστα να συνδέσει το σενάριο που είχε στα χέρια του με την πολιτική επικαιρότητα που συναντούσε καθημερινά μπροστά του: «Είναι απλά η αντανάκλαση του τι συμβαίνει καθημερινά γύρω μας, το πρωτοσέλιδο κάθε εφημερίδας, η κύρια είδηση σε κάθε τηλεοπτικό δίκτυο. Υπάρχει μια αναγκαιότητα σε αυτήν την ταινία και δεν νομίζω ότι έχω την πολυτέλεια να πάρω τον χρόνο μου για να σκεφτώ. Τα γεγονότα αυτά συμβαίνουν τώρα και πρέπει να την επικοινωνήσουμε άμεσα».

Ωστόσο όλος ο χρόνος που πέρασε με τον αληθινό Widner, τον χαρακτήρα που ενσαρκώνει, ο Μπελ δηλώνει πως ακόμα δυσκολεύεται με τις ερωτήσεις και τα ζητήματα που θέτει η ταινία όπως η συγχώρεση, η εξιλέωση και η επίρριψη ευθύνης σε ανθρώπους που προβαίνουν σε φριχτές πράξεις: «Ειλικρινά, θεωρώ ότι βρίσκω την συγχώρεση πολύ δύσκολη. Μάλλον είναι ένα ψεγάδι στην ανθρώπινη φύση μου. Σχετικά με την ταινία, πάντα φοβόμουν εάν τους γλυτώνουμε από τις πράξεις τους γι’ αυτό και ήμουν πολύ επιφυλακτικός με κάποιες σκηνές».

Ανεξάρτητα από τον χρόνο που δαπανήθηκε στην ολοκλήρωσή της, το “Skin” ήταν έτοιμο για το Φεστιβάλ του Τορόντο που διεξάγεται αυτές τις μέρες στην πόλη του Καναδά όπου έκανε και την επίσημη πρεμιέρα της. Μέχρι στιγμής δεν έχει βρει διανομή για την Αμερική.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos