O νέος Joker θα είναι ένας αποτυχημένος κωμικός

Published: 10 Mar 2018, 16:03
Συντάκτης:

Από την στιγμή που ανακοινώθηκε έκανε θόρυβο. Ο Τοντ Φίλιπς ετοιμάζει ένα origin film για τον άσπονδο εχθρό του Batman και την θέση αυτού διεκδικεί ο Γιόακιν Φοίνιξ. Δεν είναι και λίγες πληροφορίες για να προκαλέσουν συζητήσεις. Ωστόσο, οι πιο πρόσφατες που έγιναν γνωστές έδωσαν εντελώς άλλον χαρακτήρα στην παραγωγή που φανταζόμασταν.

Σύμφωνα με τελευταίες ανακοινώσεις , ο σκηνοθέτης την τριλογίας Hangover είναι έτοιμος να παρουσιάσει τον Joker ως έναν αποτυχημένο κωμικό στην δεκαετία του 1980, ο οποίος καταλήγει στον γνωστό χαρακτήρα κλόουν-βασιλιάς του εγκλήματος έπειτα από την αποτυχία του με το κοινό. Αν το concept του αποτυχημένου κωμικού σας θυμίζει κάτι αυτό σίγουρα θα είναι η ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε «Βασιλιάς για μια Νύχτα» που είχε γυρίσει το 1982 με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο στο ρόλο του κωμικού που προσπαθεί να ορθοποδήσει. Μπορεί ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης να απέχει από ταινίες με υπερήρωες, συμφώνησε μολαταύτα να συμμετέχει από πλευράς παραγωγής στο τελευταίο πόνημα του Φίλιπς, που μοιάζει αρκετά με το δικό του έργο.

Όπως προείπαμε, ο Φοίνιξ είναι το μεγάλο φαβορί για τον ρόλο του Joker στην ταινία που αναμένεται να ξεκινήσει παραγωγή στα μέσα ή τέλη του 2018 ενώ άλλες πηγές κάνουν λόγο για καθυστερήσεις στην επιμέλεια του σεναρίου που βρίσκεται καθ’ οδόν από τον σκηνοθέτη αλλά και τον Σκοτ Σίλβερ (8 Mile, The Fighter).

Το άτιτλο (προς το παρόν) project αναμένεται να είναι μέρος μιας καινούργιας σειράς ταινιών της Warner Bros για το σύμπαν της DC που θα διευρύνουν τους κανόνες των comics πέρα από τους οικείους χαρακτήρες των Batman, Superman, Wonder Woman και τον πιο πρόσφατο Joker του Τζάρεντ Λέτο, που εμφανίστηκαν στο περσινό Suicide Squad.  Η καινούργια αυτή σειρά ίσως και να κυμανθεί στην ίδια λογική με την οποία η DC δημοσιεύει τακτικά ιστορίες εκτός συνηθισμένου χρόνου, επανεφευρίσκοντας τους αγαπημένους ήρωες με μικρές αλλαγές στην ιστορία τους αλλά και στα σκηνικά, δομώντας έτσι καινούργιους κανόνες.

Πάντως, η ιδέα του Joker ως αποτυχημένο και απηυδισμένο κωμικό δεν είναι καινούργια αφού και στο παρελθόν, και συγκεκριμένα στο 1988, o «Θεός των Κόμικς» Άλαν Μουρ τον είχε φανταστεί στο αφήγημα του «The Killing Joke» ως κωμικό stand up που δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα και μετά από μια κακή μέρα ξεσπά και στρέφεται στο έγκλημα για να στηρίξει την οικογένειά του.  Έπειτα από μία σειρά φρικαλέων περιστατικών, μετατρέπεται σε έναν σαδιστικό villain που παθαίνει εμμονή με τον Batman. Γενικά, ο χαρακτήρας του Joker έχει υποστεί αρκετές νέες προσεγγίσεις από την πρώτη κυκλοφορία του το 1940.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos