O Mπένεντικτ Κάμπερμπατς γλυτώνει ντελιβερά από ληστές...

Published: 2 Jun 2018, 19:26
Συντάκτης:

Δεν είναι σύνηθες να βλέπεις να εκτυλίσσεται μπροστά σου συμβάν βγαλμένο από τις ταινίες. Αλλά ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς –που έτσι κι αλλιώς βρίσκεται κυριολεκτικά παντού- ξαναχτυπά κι έρχεται να γίνει ο Σέρλοκ στην πραγματικότητα, σώζοντας νεαρό υπάλληλο της Deliveroo (εταιρείας παράδοσης φαγητού delivery, όπου είναι σύνηθες να δει κανείς νεαρούς με ποδήλατα να δουλεύουν ως μεταφορείς), ο οποίος δεχόταν επίθεση από κλέφτες, σε δρόμο κοντά στην Baker Street.

Αλλά ας δούμε τι συνέβη. Σύμφωνα με την (κουτσομπολίστικη) εφημερίδα The Sun, ο 41χρονος ηθοποιός βρισκόταν σε Uber μαζί με τη γυναίκα του Sophie Hunter και κατευθυνόμενος προς απροσδιόριστη τοποθεσία, μερικά στενά μακριά από την γνωστή 221B Baker Street του Λονδίνου, όπου ο Sir Arthur Conan Doyle τοποθετεί τον Sherlock Holmes στα βιβλία του, και πλέον το σπίτι αυτό διατηρείται ως μουσείο, είδε έναν δύσμοιρο ποδηλάτη της Deliveroo να δέχεται επίθεση από 4 κλέφτες.

Αμέσως, ζήτησε από τον οδηγό να σταματήσει, βγήκε από το αυτοκίνητο και έτρεξε στη διάσωση. Οι κλέφτες επιχείρησαν να ρίξουν μπουνιά στον Μπένεντικτ, αλλά μάλλον δεν ήταν αρκετά σινεφίλ ώστε να γνωρίζουν την εντατική εκπαίδευση πολεμικών τεχνών που πέρασε για μήνες ο ηθοποιός για τον ρόλο του ως Doctor Strange. Όπως ήταν φυσικό, με φοβερούς ελιγμούς απέφυγε σαν αίλουρος την επίθεση και αμύνθηκε με μεγάλη επιτυχία. Όταν οι δράστες κατάλαβαν ποιον είχαν απέναντί τους, τον συνδυασμό δηλαδή Sherlock-Doctor Strange-Cumberbatch- αποφάσισαν να παραδεχτούν την ήττα τους και να το σκάσουν.

Όταν η The Sun ζήτησε κάποιες δηλώσεις από τον ηθοποιό για το συμβάν εκείνος απάντησε αμήχανα: «Το έκανα γιατί... εμμμ, καταλαβαίνετε...  έπρεπε να το κάνω...»

Ο Manuel Dias, που έτυχε να είναι ο οδηγός του Uber που είχε καλέσει ο Cumberbatch δήλωσε: «Ο Μπένεντικτ ήταν θαρραλέος, τολμηρός και ανιδιοτελής. Είδαμε πραγματικά τον Σέρλοκ Χόλμς να διώχνει τέσσερεις δράστες στη γωνία της Baker Street. Προσπάθησαν να τον χτυπήσουν, αλλά εκείνος αμύνθηκε και τους έσπρωξε μακριά. Δεν τραυματίστηκε καθόλου. Στη συνέχεια, νομίζω πως τον αναγνώρισαν και τράπηκαν σε φυγή. Εκείνος στράφηκε στον ποδηλάτη-εργαζόμενο της Deliveroo και τον ρώτησε εάν ήταν καλά, και όταν ο νεαρός του είπε πως είναι εντάξει, ο Μπένεντικτ τον αγκάλιασε».

Στο μεταξύ, η αστυνομία επιβεβαίωσε πως το συμβάν έλαβε χώρα στη Marylebone High Street, 500 μέτρα περίπου από την Baker Street, τον περασμένο Νοέμβριο. Μόλις όμως πρόσφατα δόθηκε στη δημοσιότητα το συμβάν, και όπως ήταν φυσικό, έγινε viral.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos