O "John Wick" και η ελληνική μυθολογία!

Published: 2 Feb 2017, 19:40
Συντάκτης:

Ο Τζον Γουΐκ των Chad Stahelski και David Leitch είναι από τις ταινίες που σε πιάνουν απροετοίμαστο για το πόσο έξυπνες είναι και η δεύτερη ταινία πρόκειται να είναι ακόμη πιο έξυπνη. Για το Τζον Γουΐκ: Κεφάλαιο 2 ο σκηνοθέτης της, Chad Stahelski προειδοποιεί πως θα πάρει διάφορα στοιχεία από την ελληνική μυθολογία, που υπήρχαν ήδη στην πρώτη ταινία, και θα τα χρησιμοποιήσει ξανά, δημιουργώντας έναν μυθολογικά εμπνευσμένο ‘Κάτω Κόσμο’ εγκλήματος.

Μιλώντας στο SFX για το πώς προέκυψε η ιδέα, ο σκηνοθέτης είπε: «Η Νέα Υόρκη είναι μία εξαιρετική πόλη, γιατί σε κάνει να νιώθεις πως είσαι κάπου υπόγεια, ακόμα κι αν είσαι στο επίπεδο του δρόμου, λόγω του ύψους και του βάθους της πόλης. Οπότε είδαμε πως έτσι μοιάζει και η ταινία. Το Continental είναι μία μορφή κάτω κόσμου και ο Κάτω Κόσμος έχει τον Άδη, όπως κι εδώ υπάρχει η αντιστοιχία. Όλοι λίγο πολύ είναι με κάποιον τρόπο θεοί, που επιτελούν κάποιου είδους υπηρεσίες. Έτσι, επιστρέψαμε στο σενάριο και συνειδητοποιήσαμε πως υπάρχει μία μυθολογική έκταση πολύ έντονη».

Το σίκουελ της ταινίας έπεται να είναι ακόμα πιο έντονα μυθολογικό, αφού οι συντελεστές της ταινία θα επεκτείνουν τον αρχαιοελληνικό κόσμο στην πόλη της Νέας Υόρκης με τους καλοντυμένους μισθοφόρους εκτελεστές. Και αν η αναφορά στους Ολύμπιους δεν είναι αρκετή, «η Ρώμη έχει πολύ μεγαλύτερη ιστορία. Αδιαμφισβήτητα, δίνει στον κόσμο μας πολύ μεγαλύτερη ιστορία και μύθο, από όσο η Αμερική. Και όταν λέμε ‘μύθο’ δεν εννοούμε απαραίτητα αρχαίο μύθο, αλλά όλα εκείνα τα στοιχεία που φανερώνουν βάθος και ρίζες στην ιστορία. Ο John Wick απλά διέρχεται από αυτή», δήλωσε ο σκηνοθέτης.

Με τους Keanu Reeves, Ruby Rose, Ian MacShane, Laurence Fishbourne, το John Wick: Chapter 2 έρχεται στις ελληνικές αίθουσες στις 16 Φεβρουαρίου, 2017. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos