Ο James Bond είναι αλκοολικός!

Published: 15 Dec 2018, 01:00
Συντάκτης:

Ο αψεγάδιαστος πράκτορας 007, γνωστός για το στυλ του και τις ικανότητές τους, μας έχει συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια στις επικίνδυνες καταστάσεις, τα γρήγορα αυτοκίνητα, τις ωραίες γυναικείες παρουσίες και φυσικά τους αδίστακτους εχθρούς του. Η πολυάσχολη ζωή του βέβαια δεν του άφησε ποτέ χώρο για να αναλογιστεί την υγεία του γι’ αυτό και το πανεπιστήμιο του Otago στη Νέα Ζηλανδία ανέλαβε το δύσκολο (και αχρείαστο) έργο για λογαριασμό του και τα ευρήματα εκπλήσσουν.

Συγκεκριμένα, αφού οι επιστήμονες παρακολούθησαν και τις 24 ταινίες του και μελέτησαν τις συνήθειες του στο ποτό, κατέληξαν ότι ο James Bond είναι αλκοολικός.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Medical Journal of Australia μιλά με αποδείξεις και σημειώνει ότι υπήρξαν 109 σκηνές όπου ο James Bond έπινε το περίφημο martini του με έναν μέσο όρο 4,5 ποτών σε κάθε ταινία, πράγμα που υποδεικνύει χρόνιο πρόβλημα μεγάλης κατανάλωσης αλκοόλ. Ο ισχυρισμός του δε, φαίνεται εύλογος αν αναλογιστούμε τις ριψοκίνδυνες κινήσεις που κάνει μετά από μερικά ποτάκια όπως επίσης και οι σκηνές μάχης, η οδήγηση μεγάλων ταχυτήτων που αποτελούν χαρακτηριστικά επακόλουθα του αλκοολισμού.

Σύμφωνα με την μελέτη, ο τελευταίος James Bond δηλαδή ο Ντάνιελ Κρεγκ στην ταινία του 2008 “Quantum of Solace” είναι το ακραίο παράδειγμα έχοντας καταναλώσει 24 ποτά ανεβάζοντας έτσι τα επίπεδα του αλκοόλ στο αίμα του κατά πολύ το οποίο θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο.

Αυτό που προτείνουν φυσικά αφορά την MI6 η οποία πρέπει “να επαναπροσδιορίσει την δουλειά του James Bond ώστε να μειωθεί το στρες του” αλλά και να του προσφέρουν περισσότερη βοήθεια στο πεδίο μάχης με μία πιο ικανή ομάδα να τον πλαισιώνει.

Ωστόσο, μιλάμε πάντα για έναν φανταστικό χαρακτήρα (κυριολεκτικά και μεταφορικά) οπότε κάθε είδους μελέτη επάνω σε αυτόν δεν χρησιμεύει στις έρευνες για την δημόσια υγεία. Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε παρόλα αυτά είναι ότι η νέα ταινία του James Bond, τον οποίο θα υποδυθεί για τελευταία φορά ο Ντάνιελ Κρεγκ προτού ο ρόλος περάσει σε καινούργιο πρόσωπο, είναι ακόμα σε πρώιμα στάδια παραγωγής και την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Κάρι Φουκουνάγκα των “Maniac” και “True Detective”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos