Ο Γούντι Άλεν μηνύει την Amazon

Published: 8 Feb 2019, 13:33
Συντάκτης:

Εδώ και πολύ καιρό περιμένουμε να δούμε την νέα ταινία του Woody Allen, A Rainy Day in New York αλλά η φρενίτιδα του #MeToo και η επαναφορά των παλιών κατηγοριών για την σεξουαλική παρενόχληση της κόρης του, την άφησαν εκτός κινηματογραφικού κάδρου με άγνωστη διανομή στις αίθουσες.

<a href="/en/afieromata/afieroma-i-eyropi-mesa-apo-tin-matia-toy-goynti-alen/68782">Aφιέρωμα: Η Ευρώπη μέσα από την ματιά του Γούντι Άλεν</a>ΣΧΕΤΙΚΑAφιέρωμα: Η Ευρώπη μέσα από την ματιά του Γούντι Άλεν

Ο διάσημος σκηνοθέτης δεν φαίνεται διατεθειμένος να εγκαταλείψει τόσο γρήγορα την μάχη, αντιθέτως αντεπιτίθεται με μήνυση κατά της Amazon ύψους 68 εκ. δολαρίων. Ο Allen αποφάσισε να μην δεχθεί το γεγονός ότι η Amazon δεν φαίνεται διατεθειμένη να βγάλει στα σινεμά την ταινία του, και ότι σπάει το συμβόλαιο που είχε υπογράψει μαζί του και για άλλες ταινίες και όλα αυτά επειδή βασίζονται σε μία «25χρονη αβάσιμη κατηγορία», σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου. Εκπρόσωποι του σκηνοθέτη ανέφεραν αυτό που λίγο-πολύ όλοι ξέρουμε ότι δηλαδή «Το Amazon προσπάθησε να εξηγήσει την κίνησή του βάσει μίας αβάσιμης κατηγορίας, αλλά η κατηγορία αυτή ήταν ήδη γνωστή στο Amazon (και στο κοινό) πριν υπογράψουν ένα συμβόλαιο για τέσσερις ταινίες. Επομένως, δεν υπάρχει νόμιμη βάση στην οπισθοχώρηση των υποσχέσεων τους».

Το ποσό των 68 εκατομμυρίων δολαρίων βασίζεται στις εισπράξεις που θα μπορούσαν να κάνουν οι ταινίες και στην ηθική ζημιά στο πρόσωπο του σκηνοθέτη. Επίσης συμπλήρωσαν ότι «αφού πρώτα χρησιμοποίησαν τον σκηνοθέτη για να χτίσουν την φήμη των Amazon Studios ως αξιοσέβαστο κινηματογραφικό στούντιο, έπειτα τον απέρριψαν και δεν υλοποίησαν τις υποσχέσεις τους». Αυτή η άρνηση του στούντιο να βγάλει την ταινία στις αίθουσες έκανε το 2018 ως την μόνη χρονιά που δεν είδαμε ταινία του Allen από το 1981, όταν ξεκίνησε να κάνει μία ταινία τον χρόνο. Αν ούτε φέτος δεν καταφέρει να βρει διανομή η ταινία, κάτι που απευχόμαστε, τότε θα είναι η 1η φορά από το 1966 που δεν θα έχει κυκλοφορήσει ταινία του δύο συνεχόμενες χρονιές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos