Το Netflix έσβησε όλες τις κριτικές των χρηστών του

Published: 24 Aug 2018, 18:07
Συντάκτης:

Ένας χρόνος πέρασε σχεδόν από την στιγμή που το Netflix αποφάσισε να αφαιρέσει το δικαίωμα βαθμολόγησης των ταινιών με αστεράκια και να το αντικαταστήσει με το έξυπνο σύστημα του thumps up/thumps down, και τώρα επεκτείνει την στρατηγική του με την διαγραφή όλων των κριτικών που έχουν γραφτεί από χρήστες όλα αυτά τα χρόνια, είτε αφορά σειρά είτε ταινία.

Σύμφωνα με το “Κέντρο Βοήθειας” του Netflix: «Οι χρήστες του Netflix μπορούσαν να γράφουν κριτικές στην πλατφόρμα μέχρι τα μέσα του 2018, οπότε και αφαιρέθηκαν λόγω μειωμένης χρήσης».

Μπορεί ωστόσο η κίνηση αυτή να οφείλεται στο γεγονός ότι κάθε αρνητική κριτική σε μία ταινία ή σειρά θα μπορούσε να αποθαρρύνει πιθανούς θεατές περισσότερο από όσο θα τους δελέαζε μία θετική.

Πάντως, σύμφωνα με δήλωση του Netflix στο Variety η υπηρεσία διαβεβαίωσε ότι: «Οι κριτικές και το καινούργιο σύστημα αξιολόγησης (thumps up  /thumps down) ποτέ δεν επηρέασε τον αλγόριθμο που συστήνει καινούργιο περιεχόμενο στους χρήστες με βάση τις προτιμήσεις τους. Μία “αρνητική” κριτική δεν θα μπορούσε να αποτρέψει την εμφάνιση μιας ταινίας ως πρόταση παρακολούθησης». Το σίγουρο είναι ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν έγειρε αντιδράσεις μεταξύ των χρηστών όπως συχνά συμβαίνει στις μέρες μας, και αυτό ίσως να έχει να κάνει με την προσβασιμότητα των κριτικών οι οποίες ήταν διαθέσιμες μόνο μέσω της επίσημης σελίδας και όχι από το κινητό ή από εφαρμογές TV.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos