ΣΕΙΡΕΣ

Μια γνώμη για το "Outlander"

Published: 16 Apr 2016, 21:38
Συντάκτης:

Προς μεγάλη μας χαρά «φιλοξενείται» στο Starz ο δεύτερος κύκλος της σειράς Outlander που διαπραγματεύεται το ταξίδι στο χρόνο και υμνεί τη δύναμη της πραγματικής αγάπης. Όλα ξεκινούν όταν η Claire ακουμπάει μία ιερή πέτρα (μοιάζει σαν το μενίρ του Οβελίξ) και μεταφέρεται από τον 20ο αιώνα στον 18ο, συγκεκριμένα στο 1743 στη Σκωτία που βρίσκεται σε αντιπαλότητα με τη Βρετανία. Εγκλωβίζεται άθελά της σε έναν άγνωστο κόσμο, εντούτοις όσο περνάει ο καιρός δυναμώνουν τα δεσμά της με τη νέα πραγματικότητα.

Ιδανική επιλογή για τον απαιτητικό ρόλο η ιρλανδικής καταγωγής Caitriona Balfe που εκπέμπει δυναμισμό & αισθησιασμό σε κάθε πλάνο , θυμίζοντας αρκετά την Evangeline Lilly από το «Lost». Πέρα από βασική πρωταγωνίστρια εκτελεί και χρέη αφηγήτριας στο τηλεοπτικό φαινόμενο. Πόλος έλξης της σειράς η αδιαμφισβήτητη χημεία των πρωταγωνιστών (Caitriona Balfe-Sam Heughan) οι οποίοι χαρίζουν σκηνές μεγάλου πάθους από το 7ο επεισόδιο του πρώτου κύκλου και εξής. Πέρα από φλογερά πάθη κυριαρχούν και άσβεστα μίση που οδηγούν σε εκρήξεις βίας , σκιαγραφώντας έτσι έναν από τους πιο σύνθετους και μισητούς χαρακτήρες στην τηλεοπτική ιστορία (die Randall die). Άλλα συστατικά που συντελούν στην ελκυστικότητα της σειράς είναι το καλοδουλεμένο σενάριο που βασίζεται στα best-seller βιβλία της Diana Gabaldon, τα πλάνα ανυπέρβλητης ομορφιάς, το μαγικό άγγιγμα του παραγωγού Ronald D.Moore (Battlestar Galactica) και φυσικά η μουσική του Bear McCreary που «ντύνει» μοναδικά τις σκηνές και μας κάνει να ερωτευόμαστε όλο και πιο πολύ την κέλτικη κουλτούρα. 

Στον 2ο κύκλο η δράση μεταφέρεται στη Γαλλία όπου οι ήρωες προσπαθούν να εμποδίσουν την καταδικασμένη εξέγερση των Ιακωβιτών και την «εξαφάνιση της Σκωτίας» όπως τη γνωρίζουν. Να ξαναγράψουν το μέλλον που παρουσιάζεται προδιαγεγραμμένο. Περιπλέκεται ο πληθωρικός σεναριακός ιστός με την Σάσσεναχ να βρίσκεται παγιδευμένη ανάμεσα σε δύο ζωές (στο αβέβαιο τότε και το γνώριμο τώρα),  διχασμένη ανάμεσα στο πάθος και το καθήκον. Πραγματικά η Caitriona Balfe είναι αποκάλυψη στο ρόλο. Σύμφωνα με τις δηλώσεις των συντελεστών ο τρέχων κύκλος προμηνύεται το ίδιο συναρπαστικός με τον προηγούμενο και θα διατηρήσει τον τίτλο της guilty, καλύτερα «kilty pleasure».

 

Πρώτη δημοσίευση: 16 Apr 2016, 21:38
Ενημέρωση: 16 Apr 2016, 21:38
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos