Λονδίνο 17: "Film stars don't die in Liverpool" - Κριτική

Λονδίνο 17: "Film stars don't die in Liverpool" - Κριτική
Published: 16 Oct 2017, 14:09
Συντάκτης:

Οι λάτρεις του παλιού Hollywood θα ενθουσιαστούν στο άκουσμα πως η ιστορία της Gloria Grahame, πασίγνωστης ηθοποιού κατά τη δεκαετία του ’50 και ’60 μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη από τον σκηνοθέτη Πολ ΜακΓκουίγκαν ("Victor Frankestein"). Το σενάριο υπογράφει ο Mατ Γκρίναλ (Control, Nowhere Boy) και είναι βασισμένο στο βιβλίο του Peter Turner, ο οποίος ήταν ο σύντροφός της λίγο πριν πεθάνει από καρκίνο. Η ιστορία ακολουθεί τα τελευταία χρόνια της ζωής της, όταν συνάπτει σχέση με τον κατά πολλά χρόνια μικρότερό της Peter από το Λίβερπουλ, ο οποίος ήταν επίσης ηθοποιός. Αφ’ ότου όμως η σχέση τους τελείωσε, ο Peter λαμβάνει ένα τηλεφώνημα, για να ενημερωθεί πως η Gloria κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της θεατρικής της περιοδείας και ήθελε να έρθει στο Λίβερπουλ να μείνει μαζί του και με την οικογένειά του, πιστεύοντας πως αυτό θα τη βοηθούσε να αναρρώσει πολύ γρήγορα. Έτσι, ξεκινάμε να ανακαλύπτουμε το τι συνέβη μεταξύ των δύο ηρώων.

Με την Aνέτ Μπένινγκ στο ρόλο της μπον βιβέρ Glo, όπως την φώναζε ο Peter και τον Τζέιμι Μπελ στον ρόλο του νεαρού συντρόφου της, η ταινία χαρακτηρίζεται από μία ιδιαίτερη δυναμική και το ζευγάρι είναι μία πολύ τρυφερή επιλογή. Και οι δύο τους παίζουν με μία εξαιρετική αρμονία και χαλαρότητα, σαν να τους είναι φυσική αυτή η μεταμόρφωση. Ένας μικρός ρόλος δίνεται και στη Βανέσα Ρεντγκρέιβ ως η μητέρα της Grahame. Ενώ όμως η ιστορία ξεκινά με ιδιαίτερο δυναμισμό και χαρακτηρίζεται από ζωηράδα και χιούμορ, κάπου μετά το πρώτο 45λεπτο της ταινίας ξεκινά έναν κατήφορο και χάνει την αρχική της λάμψη. Δεν διεισδύει όσο θα έπρεπε στην προσωπικότητα της Gloria, για να την αποτυπώσει ολοκληρωμένα. Αυτό όμως που επιτυγχάνει είναι να συγκινήσει, με το που μαθαίνουμε πως είναι άρρωστη και η αρρώστια της είναι μη αναστρέψιμη.

Το Film Stars Don’t Die in Liverpool έχει τις καλές του στιγμές, το χιούμορ του, τη θέρμη και τη ζεστασιά του, μα δεν είναι μία ταινία που θα χαραχθεί στη μνήμη του θεατή, όπως χαράχτηκε η ίδια η Grahame στη μνήμη του Peter, και τον οδήγησε στη συγγραφή του βιβλίου του. Είναι μία γλυκιά προσπάθεια, με όμορφη μουσική, που μας παραδίδει και ένα νέο κομμάτι από τον Elvis Costello με τίτλο You Shouldn’t Look at Me That Way.

Τα χαρτομάντηλα κατά τη διάρκεια της προβολής, πάντως, είναι απαραίτητα. 

6  / 10

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση:: 16 Oct 2017, 14:09
Ενημέρωση: 16 Oct 2017, 14:11
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ammonite

Ammonite

Σύνοψη: Βρισκόμαστε κάπου στη δεκαετία του 1840 και στο Δυτικό Dorset της Αγγλίας, όπου...
3 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο