ΣΕΙΡΕΣ

"Jessica Jones": Season 1

Published: 16 Jan 2016, 18:48
Συντάκτης:

Oι σούπερ ήρωες έχουν τρυπώσει και στην τηλεόραση, το ίδιο και η Marvel. Μετά τον εντυπωσιακό "Daredevil", έρχεται η "Jessica Jones". Το κορίτσι μας είναι βασανισμένο, σχεδόν αλκοολική, δεν λέει να βγάλει το ίδιο καταραμένο τζην από πάνω της. Σε μια σκοτεινή και επικίνδυνη Νέα Υόρκη, είναι μια ιδιωτική ντετέκτιβ που δεν δείχνει γενικά να συμπαθεί τους ανθρώπους. Κρύβει βέβαια και ένα μεγάλο μυστικό που της έχει αλλάξει τη ζωή προς το χειρότερο. Πρωταγωνίστρια είναι η Κρίστεν Ρίτερ, σέξι με... περίεργο και ανεξήγητο τρόπο (περί ορέξεως) η οποία δεν θέλει να χρησιμοποιεί τις δυνάμεις της.

Ο "κακός" είναι ο Κillgrave (ο Ντέιβιντ Τέναντ) και έχει ένα γαμάτο όπλο. Ελέγχει τη σκεψη και μπορεί να σε κάνει να κάνεις οτιδήποτε! Είναι βέβαια και η φάτσα, η εκνευριστική αγγλική προφορά του, η σαδιστική ηρεμία και ένα γενικότερο στιλ "ε, καλά, δεν έκανα και τίποτα που τον μετατρέπει σε έναν πραγματικό κακό χαρακτήρα. Η Jessica μας θύμισε λίγο το "Κορίτσι με το τατουάζ" και μας γέννησε βέβαια και την απορία, πως μετά από τόσα ουίσκι, δεν μπερδεύει καν τα λόγια της... Η σειρά βλέπεται απνευστί, έχει δράση, πολύ σεξ, την αδελφή της Τρις (αστέρι η Ρέιτσελ Τέιλορ) και την Κάρι Αν-Μος να υποδύεται την λεσβία, απόλυτα λογικό αφού μόνο ο Κιάνου Ριβς στο Matrix γύρισε να την κοιτάξει!


Η ηρωίδα μας έχει πολλές ψυχολογικές διακυμάνσεις, αλλά η σειρά δεν μας πολυκουράζει με αυτές, καθώς διατηρεί έναν ψυχαγωγικό χαρακτήρα, με ρυθμό, ανατροπές, πολλούς θανάτους. Είναι σοβαρή στις προθέσεις αλλά ποτέ σοβαροφανής. Η σχέση της με τον -επίσης άτρωτο- Λουκ Kέιτζ, και η άφιξη της Ροζάριο Ντόσον από το "Daredevil" μας ετοιμάζουν για τους "Defenders", αφού παιχθούν και τα "Iron Fist" και "Luke Cage".

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos