To "Hereditary" έτοιμάζεται να σας αναστατώσει ξανά!

Published: 20 Jul 2018, 18:23
Συντάκτης:

Κατά την διάρκεια συνέντευξης με τον ηθοποιό Ελάιζα Γουντ στο SXSW τον Μάρτιο που μας πέρασε, ο σκηνοθέτης του ανατριχιαστικού “Hereditary” Άρι Άστερ αποκάλυψε ότι η πρώτη κόπια της ταινίας μετά το μοντάζ είχε διάρκεια τριών ωρών και ενώ δεν αναμένεται να δούμε κάποιο Director’s cut  όταν κυκλοφορήσει το DVD της ταινίας σε 4K και BluRay τον Σεπτέμβριο, γνωρίζουμε από τώρα ότι θα περιλαμβάνονται εννιά κομμένες σκηνές που θα μας αναστατώσουν για τα καλά.

Το “Hereditary” κατέχει δικαίως τον τίτλο του πιο επιδραστικού φιλμ τρόμου για το 2018, αφού πολλοί το έχουν ανακηρύξει ήδη κλασσικό. O “Εξορκιστής της γενιάς μας” έχει αέρα από την Λάμψη και Το Μωρό της Ρόζμαρι και ήδη έχει κάνει δυνατό box office με τα κέρδη να ξεπερνούν τα 75 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που υπερβαίνει κατά πολύ το αρχικό budget των 10 εκατομμυρίων. Πραγματική επιτυχία για το ντεμπούτο του ο Άστερ!

Εκτός από την σκηνοθετική ματιά του Άστερ βέβαια, οι ερμηνείες έκλεψαν την παράσταση σε αυτόν τον επίμονο τρόμο. Ο Γκάμπριελ Μπερν προσφέρει μια χαμηλών τόνων παρόλα αυτά αξιοσημείωτη ερμηνεία στον ρόλο του Στιβ Γκράχαμ, τον σύζυγο και πατέρα που προσπαθεί να κρατήσει όρθια την οικογένειά του την περίοδο μιας ανείπωτης τραγωδίας. Η φρέσκια Μίλι Σαπίρο καθηλώνει ως Τσάρλι, μια διαταραγμένη έφηβη με έφεση σε περίεργα χόμπυ όπως και ο Άλεξ Γούλφ, ο οποίος υποδύεται τον Πίτερ που βασανίζεται από ακατανόητες τύψεις. Ωστόσο, η Τόνι Κολέτ αφήνει άναυδους τους πάντες στο πέρασμά της ως την μητέρα Άννι Γράχαμ –ερμηνεία για Όσκαρ. Συνοπτικά, η ταινία αφορά την οικογένεια Γκράχαμ η οποία μετά από τον χαμό της Έλεν, μητέρα και αρχηγός της οικογένειας, σταδιακά ανακαλύπτει τρομακτικά μυστικά σχετικά με την καταγωγή τους.

Το “Hereditary” μπαίνει στη λίστα των ταινιών της Α24, ένα στούντιο παραγωγής που τα τελευταία χρόνια έχει αποδείξει την ικανότητα του να αναστατώνει με τις κινηματογραφικές επιλογές του μερικές εκ των οποίων είναι τα The Witch, The Killing of a Sacred Deer και It Comes at Night. Επερχόμενα project που περιμένουμε είναι η καινούργια ταινία “The Lighthouse” του Robber Eggers (The Witch) και η επόμενη δουλειά του Άστερ με τίτλο “Midsommar”, που αφορά μια γυναίκα που βρίσκεται σε πένθος και ταξιδεύει σε μια απομονωμένη περιοχή της Σουηδίας για να πάρει μέρος σε ασυνήθιστες τελετουργίες.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχει κάποια περιγραφή των κομμένων σκηνών που θα συμπεριλαμβάνονται στο DVD ούτε υπάρχει λίστα με extra features από την ταινία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos