Gimme Shelter Film Festival 18: Ξεκινά

Published: 19 Nov 2018, 18:00
Συντάκτης:

Με πλούσιο παρελθόν, γεμάτο εικόνες, ήχους, μουσικές, εμπειρίες, ιστορίες και αναμνήσεις, το Gimme Shelter Film Festival επιστρέφει και παρουσιάζει τους Iggy Pop, Josh Homme, Kyuss, Bruce Dickinson, Pearl Jam, Black Sabbath και άλλους, σε ιδιαίτερες στιγμές πίσω από τα φώτα της σκηνής, μεγαλειώδη live και γεγονότα που έμειναν στην ιστορία.

Κάθε Δευτέρα, από 19 Νοεμβρίου έως και 17 Δεκεμβρίου, η μεγάλη οθόνη και το stage του Gagarin 205 φιλοξενούν μοναδικές προβολές, μεγάλες πρεμιέρες, συζητήσεις με καλέσμένους-έκπληξη και σημαντικά ονόματα της ελληνικής σκηνής, όπως οι Moa Bones, The Noise Figures, Κarma Violens, Εlectric Feat, Iron Beast και οι τεράστιοι Nightstalker, σε απρόσμενες live εμφανίσεις.

Έναρξη για φέτος απόψε Δευτέρα 19 Νοεμβρίου με ένα από τα highlights του περσινού προγράμματος, την ταινία Desert Age: A Rock n Roll Scene History σε σκηνοθεσία του Jason Georgiades, που θα είναι μαζί μας για ένα ιδιαίτερο Q&A. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι Nightstalker, για πρώτη φορά unplugged.

Desert Age 

Το “Desert Age” αποτελεί το πρώτο σε βάθος ντοκιμαντέρ σχετικά με την ιστορία της Desert rock ‘n’ roll σκηνής που διαμορφωθηκε στο Coachella Valley της California από τα 60s ως και’ τα 90s. Για πρώτη φορά παρουσιάζονται συνεντεύξεις, αρχειακό υλικό και προσωπικές ιστορίες που διαμόρφωσαν τη σκηνή όπως είναι σήμερα.

Αυτό που ξεκίνησε ως μία απλή, έντονη επιθυμία ορισμένων φίλων για ανεύρεση περισσότερων, νέων ασχολιών, σε μία πόλη η οποία προσέφερε πολύ λίγα, οδήγησε σταδιακά στην ανάδειξη ενός από τα πιο σπουδαία και άγνωστα έως τότε μουσικά είδη των αρχών της δεκαετίας του 1990. Αναπτυσσόμενο μέσα σε μία διαφορετική μεν γεωγραφική τοποθεσία, αλλά κατά έναν τρόπο παρεμφερή με το Grunge, αποτέλεσε ένα νέο και λιγότερο διαδεδομένο μουσικό είδος, γνωστό ως “Desert ή Stoner Rock”. Το “Desert Age” χρονογραφεί διαδοχικά την ιστορική εξέλιξη των ανθρώπων, των τόπων και των συγκροτημάτων που διαμόρφωσαν τη σκηνή και το μουσικό αυτό είδος, φτάνοντας μέχρι την εποχή μας, μέσα από διηγήσεις καλλιτεχνών όπως ο Dave Grohl και ο Joshua Homme.

USA, 2016, 75’. Σκηνοθεσία: Jason Georgiades. Παραγωγή: Jason Georgiades, Trevar Cushing. Εμφανίζονται: Joshua Homme (Queens of the Stone Age), Dave Grohl (Foo Fighters), Brant Bjork (Kyuss), Jesse Hughes (Eagles of Death Metal). Μουσική: Queens of the Stone Age, Kyuss, Fatso Jetson, Throwrag, Unsound, Yawning Man

Nightstalker

Μια από τις πιο αυθεντικές και αγαπημένες μπάντες της χώρας, που έκαναν δική τους “σχολή” στην ελληνική σκηνή αποκτώντας πιστό κοινό που τους λατρεύει – το μόνο που χρειάζεται στα αλήθεια να τονιστεί είναι ότι οι ντόπιοι ήρωες του ροκενρόλ είχαν κάνει τα πάντα, εκτός από ακουστικό σετ: αυτό θα αλλάξει τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου, με το πρώτο unplugged της καριέρας τους.

Περισσότερα εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos