Το φοβερό οσκαρικό σερί των Μεξικανών σκηνοθετών

Published: 6 Mar 2018, 19:31
Συντάκτης:

 

Οι «Three Amigos» του μεξικανικού κινηματογράφου είναι επίσημα πλέον βραβευμένοι με Όσκαρ, άρα και ευρέως αναγνωρισμένοι μετο πιο δημοφιλές κινηματογραφικό έπαθλο που μπορεί να υπάρξει.

Η προχθεσινή ανάδειξή του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο σαν την κορυφαία σκηνοθεσία της χρονιάς (σύμφωνα πάντα με την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου) για το «The Shape Of Water», δημιούργησε ένα πρωτοφανές σερί για μη αμερικανόφωνους δημιουργούς που είναι σχεδόν αδύνατο να καταρριφθεί ξανά στο μέλλον.

Συγκεκριμένα, αν το αγαλματάκι του Ντελ Τόρο ταιριάξει με τις αντίστοιχες βραβεύσεις των Αλεχάντρο Ιναρίτου το 2014 για το Birdman και το 2015 για το The Revenant, αλλά και του Αλφόνσο Κουαρόν το 2013 για το Gravity, τότε μόνο ο Ντέιμιαν Σαζέλ πέρυσι με το La La Land» κατάφερε να διακόψει ένα επικό 4 στα 4 σερί των Μεξικανών δημιουργών στα Όσκαρ σκηνοθεσίας! Όχι το 4 στα 5 είναι λίγο φυσικά, καθώς αποτελεί ένα σπανιότατο στατιστικό στοιχείο, αν και τα 4 φιλμ δεν έχουν καμία σχέση ή αναφορά με την μεξικανική καθημερινότητα.

Αν θα συνεχιστεί; Μάλλον απίθανο, καθώς από τους τρεις μόνο ο Κουαρόν θα έχει φιλμ φέτος, το low badget back to the (Mexican) roots, «Roma»...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The book of Clarence

The book of Clarence

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Κατά τη διάρκεια της επί γης παρουσίας του Ιησού, ο παραβατικός δίδυμος αδερφός...
1 day

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos