Fashion Film Festival της Αθήνας. Eίναι γεγονός.

Published: 7 Dec 2018, 04:49
Συντάκτης:

Το πρώτο Fashion Film Festival της Αθήνας, είναι πια γεγονός και θα πραγματοποιηθεί στις 25, 26 και 27 Φεβρουαρίου 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας».

 Πρόκειται για μία συνένωση των δημιουργικών επαγγελματιών στον τομέα της Μόδας, του Κινηματογράφου, της Τέχνης και της Διαφήμισης, μία παγκόσμια τάση που προωθεί την ψυχή και την ταυτότητα των εταιριών μόδας, ομορφιάς και lifestyle μέσα από κινηματογραφικές παραγωγές υψηλής αισθητικής.  

 Το Athens Fashion Film Festival στημένο στα πρότυπα των αντίστοιχων μεγάλων φεστιβάλ του εξωτερικού, τα έχει όλα, 100 περίπου ταινίες στο διαγωνιστικό και στα παράλληλα αφιερώματα, master classes, διαλέξεις, συζητήσεις, παρουσιάσεις.  Μεταξύ άλλων θα προβληθούν τα καλύτερα Short Fashion Films μεγάλων διεθνών brands όπως Prada, Gucci, Cartier, Hermes, Ferragamo κτλ. τα οποία έχουν την υπογραφή μεγάλων σκηνοθετών (Anderson, Polanski, Aveillan) καθώς και ντοκιμαντέρ από τον χώρο της μόδας.

Στο φεστιβάλ θα παρευρεθούν μεγάλα διεθνή ονόματα του χώρου όπως η Constanza Cavalli Etro ιδρύτρια του Milano Fashion Film Festival, ο Valerio Capelli της Corriere Della Sera και άλλοι. Εμπνεύστρια του Θεσμού και Καλλιτεχνική Διευθύντρια είναι η παραγωγός και σκηνοθέτης Nicole Αλεξανδροπούλου.

Η διοργάνωση Athens Fashion Film Festival 2019 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Δήμου Αθηναίων.

Update 17/1/19:  Η 9μελής Διεθνής Κριτική Επιτροπή του διαγωνιστικού τμήματος μέχρι στιγμής συγκροτείται από τους Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο – Κριτικός Κινηματογράφου, Valerio Cappelli – Αρθρογράφος πολιτισμού στην Corriere della Sera, Dario Nardella – Δήμαρχος της πόλης της Φλωρεντίας, Ιταλία, Orsola de Castro (φωτό) – Ιδρύτρια του “Fashion Revolution”, Λονδίνο. 

Τα βασικά initiatives του Athens Fashion Film Festival είναι:

"FFFMILANO FOR WOMEN" δράση από το πρόγραμμα του Milano Fashion Film Festival, προβολές, παρουσίαση και round table. Παρουσιάζει η Constanza Cavalli-Etro (Ιδρύτρια του Milano Fashion Film Festival).

"REGENERATIVE FASHION / ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΟΔΑ" προβολές, παρουσίαση και round table με την Orsola de Castro (Ιδρύτρια του “Fashion Revolution”).

"CITIZEN HABIT / ΤΟ ΕΝΔΥΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ" παρουσίαση του βιβλίου Firenze. Fashion Atlas από την Maria Luisa Frisa (Επιμελήτρια και Κριτικός μόδας), προβολές και round table. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Τμήμα του Δήμου Φλωρεντίας, το Επιμελητήριο Μόδας της πόλης της Φλωρεντίας, το Pitty Imagine Discovery Foundation και τον Δήμο Αθηναίων (Αθήνα 2018-2019 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos