In-Edit 16: "Bob Dylan: Don't look back" - Κριτική

Published: 28 Oct 2016, 19:23
Συντάκτης:

Περιγραφή: Νεαρός Αμερικανός τροβαδούρος καταφθάνει το 1965 στην Αγγλία για μια περιοδεία, η οποία έμεινε στην ιστορία και το Don’t look back είναι ένα πραγματικό ντοκουμέντο μιας προσωπικότητας και μιας ολόκληρης εποχής.

Γνώμη: Όταν σκέφτομαι τον Bob Dylan, δύο εικόνες εμφανίζονται στο μυαλό μου: ο Dylan της δεκαετίας του ’60 με το φουντωτό μαλλί και τα μαύρα Ray-ban και ο Dylan όπως είναι σήμερα που διανύει αισίως την έβδομη δεκαετία της ζωής του.

Η πρώτη εικόνα είναι παντού στο Don’t look back, καθώς το ντοκιμαντέρ του D.A. Pennebaker καλύπτει την περιοδεία που πραγματοποίησε ο Dylan σε μια κομβική στιγμή της καριέρας του, λίγους μήνες πριν χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά ηλεκτρική κιθάρα.

Το αγγλικό κοινό τον υποδέχεται με υστερία και ερωτοχτυπημένα κορίτσια κάθονται με τις ώρες κάτω από το παράθυρο του δωματίου του ή ανεβαίνουν κυριολεκτικά πάνω στο κινούμενο αμάξι που τον μεταφέρει. Οι δημοσιογράφοι ισοπεδώνονται από την άρνησή του να απαντήσει στις άσκοπες, κατά τον ίδιο, ερωτήσεις και τα σχόλιά του για το επάγγελμά τους. O Donovan, σταρ της εποχής στην Αγγλία, γίνεται στόχος πειραγμάτων και η Joan Baez τρώει απόλυτο φτύσιμο και αδιαφορία από τον τότε σύντροφό της.

Ο Dylan ήταν και παραμένει ένα one-man show και είναι ένας ενοχλητικός αλλά συναρπαστικός πρωταγωνιστής στο Don’t look back, το οποίο είναι ένα εμβληματικό μουσικό ντοκιμαντέρ, ό,τι πρέπει ως αντίδοτο σε όλο τον χαμό που δημιουργήθηκε με την πρόσφατη βράβευσή του με το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos