3D χωρίς γυαλιά στο νέο Avatar

Published: 3 Jul 2017, 13:10
Συντάκτης:

Το sequel του Avatar είναι γεγονός και ο James Cameron κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να μας ιντριγκάρει.

Ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο έχει υποσχεθεί την προβολή του σε 3D όμως όχι το 3D που έχουμε συνηθίσει. Αυτή τη φορά, θα είναι χωρίς γυαλιά. Όντας ο ίδιος λάτρης της τρισδιάστατης εικόνας, στη νέα του ταινία, θα επιχειρήσει να προσφέρει στους θεατές την τρισδιάστατη πραγματικότητα, χωρίς το εκνευριστικό σκέλος των γυαλιών που πρέπει να βάζουν και να βγάζουν συνεχώς οι θεατές.

Σε συνέντευξή του, δήλωσε «Είμαι ακόμα πολύ ένθερμος υποστηρικτής του 3D, αλλά χρειαζόμαστε πλέον μία νέα εκδοχή του, και εν τέλει θεωρώ πως μπορεί να υπάρξει η τρισδιάστατη πραγματικότητα χωρίς γυαλιά. Θέλω να φτάσω σε αυτή».

Αν και η ανακοίνωση της συνέχειας του Avatar κάθε άλλο παρά χαροποίησε τους φαν, δεδομένου του ότι αναμένεται να βγει στις αίθουσες το 2020, σχεδόν δέκα χρόνια από την πρώτη ταινία, και ίσως λοιπόν, κάπως περιττό, στο άκουσμα αυτού του καινοτόμου χαρακτηριστικού, το ενδιαφέρον αναζωπυρώθηκε. Δεν είναι παράλογο να τολμήσει να πει κανείς πως η πλειοψηφία των κινηματογραφόφιλων θα τρέξουν στις αίθουσες, όχι τόσο για την ταινία, αλλά για να βιώσουν αυτή την καινοτόμα εμπειρία. Μέχρι σήμερα, η δυνατότητα του 3D χωρίς γυαλιά απαντάται μονάχα στο Nintendo 3DS.

Η συνεργασία της εταιρείας παραγωγής του Cameron, Lightstorm Entertainment με την Christie Digital, φέρνει μαζί της την τελευταία λέξη της τεχνολογίας με συστήματα προβολής λέιζερ, κάτι που θα οδηγήσει σε καθαρότερη εικόνα. Μέχρι τώρα βέβαια δεν έχει ανακοινωθεί κάτι σχετικά με το πόσα σινεμά θα προβάλουν την ταινία σε αυτή τη φόρμα.

Όσον αφορά την ίδια την ταινία, στο καστ περιλαμβάνονται ονόματα των Sam Worthington, Zoe Saldana, Cliff Curtis, Oona Chaplin. Περιμένουμε το Avatar 2 το 2020 και έπεται 3,4 και 5 ως το 2023. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos