ΣΕΙΡΕΣ

"13 reasons why": η 2η σεζόν έρχεται στις 18 Μαϊου

Published: 3 May 2018, 13:39
Συντάκτης:

Το Netflix ανακοίνωσε ότι η δεύτερη σεζόν του επιτυχημένου και πολυσχολιασμένου «13 Reasons Why» (εδώ η κριτική μας) θα είναι διαθέσιμη στις 18 Μαΐου μέσα από ένα teaser που κυκλοφόρησε, το οποίο θα κάνει τους θαυμαστές της σειράς να το βλέπουν ξανά και ξανά μήπως ανακαλύψουν κάποιο στοιχείο για το τι θα επακολουθήσει.

Ενώ στην 1η σεζόν της σειράς που βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο του Jay Asher (στα ελληνικά κυκλοφορεί ως «Δεκατρία Γιατί» από τις εκδόσεις Πατάκης) η υπόθεση ξεδιπλωνόταν μέσα από τις κασέτες που άφησε η Hannah Baker, κατηγορώντας όσους θεωρούσε υπεύθυνους για την αυτοκτονία που θα ακολουθούσε, στην δεύτερη σεζόν την θέση των κασετών παίρνουν οι polaroid φωτογραφίες. Στο τρέιλερ βλέπουμε πως οι φωτογραφίες είναι αυτές που θα προδώσουν τα σκοτεινά μυστικά που κρύβει ο καθένας.

«Η 2η σεζόν περιστρέφεται στο μετά τον θάνατο της Hannah, και στα περίπλοκα ταξίδια των χαρακτήρων προκειμένου να φθάσουν στην επούλωση και την ανάκαμψη», σύμφωνα με το Netflix. «Το Liberty High ετοιμάζεται να πάει σε δίκη, αλλά κάποιος δεν θα σταματήσει σε τίποτα για να κρατήσει την αλήθεια κρυφή. Μία σειρά από polaroids αποκαλύπτουν μυστικά για τον Clay και τους συμμαθητές του».

Πρόκειται για μία σειρά που ο 1ος κύκλος προκάλεσε αντιδράσεις για τον τρόπο χειρισμού της αυτοκτονίας. Ορισμένα σχολεία σε κάποιες πολιτείες της Αμερικής έστειλαν γράμματα στα σπίτια των γονιών, προειδοποιώντας για το περιεχόμενο της σειράς, με πολλούς να θεωρούν ότι «ρομαντικοποιεί» δύσκολα και περίπλοκα θέματα. Πραγματοποιήθηκαν και ορισμένες αυτοκτονίες, μιμούμενοι τον τρόπο της σειράς. Σε απάντηση όλων αυτών το Netflix ανέβασε ένα βίντεο στο οποίο οι πρωταγωνιστές ενημερώνουν για το περιεχόμενο της σειράς, συμβουλεύοντας όσα παιδιά αντιμετωπίζουν προβλήματα, να ενημερώνουν τους γονείς τους και το σχολείο. Ένας από τους σεναριογράφους, ο Nic Sheff, υπερασπίστηκε την σειρά λέγοντας πως «όταν μιλάμε γι αυτά τα θέματα, είμαστε ανοιχτοί σε αυτά, τότε θα είμαστε η καλύτερη άμυνα στο να μην χάσουμε άλλη ζωή», συμπληρώνοντας ότι «είμαι περήφανος που είμαι μέλος της σειράς, γιατί η σιωπή ισούται με θάνατο».

Δείτε το τρέιλερ με μουσική υπόκρουση "I FEEL YOU" - DEPECHE MODE!

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Το εγκλημα μου, 1η Ιουνιου Το εγκλημα μου, 1η Ιουνιου