ΣΕΙΡΕΣ

"The Witcher" season 1: Καλό για το σιδέρωμα

Published: 31 Dec 2019, 19:58
Συντάκτης:

Η νέα σειρά φαντασίας του Netflix κατάφερε να πετύχει τον στόχο της που ήταν διπλός: να συζητηθεί και να κάνει υψηλά νούμερα τηλεθέασης, ώστε να συνεχιστεί.

<a href="/en/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Το «The Witcher» που βασίζεται στο ομώνυμο video game της πολωνικής CD Project Red και των βιβλίων του επίσης Πολωνού συγγραφέα Άντζεϊ Σακπόφσκι, θα ικανοποιήσει τα fanboys σε μεγάλο βαθμό, όλοι οι υπόλοιποι όμως έχουμε αρκετές ενστάσεις για το «Game Of Thrones των φτωχών». Που τελικά μοιάζει περισσότερο με τον «Ηρακλή» και την «Ζίνα» και για να γραφτεί το σωστό, είναι σαφώς καλυτερο και μάλλον πιο εθιστικό από αυτά, αλλά φέρνει αι λίγο από «Άρχοντα των Δακτυλιδιών», μόνο που εδώ καλό θα είναι μα μην γίνει σύγκρουση διότι θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος.

Ο Χένρι -Superman- Κάβιλ στον πρωταγωνιστικό ρόλο μπορεί να φούσκωσε σε μύες και φυσιογνωμικά να είναι σωστός, δεν επαρκεί όμως σε ερμηνευτικό αποτέλεσμα (παρά την προσπάθεια), ενώ και η πειραγμένη φωνή του για να ακούγεται σαν τον χαρακτήρα του video game, προκαλεί πολλές φορές μειδίαμα (και άφθονα memes στα social media).

Ο Γκέραλτ από τη Ρίβια, ένας μεταλλαγμένος επαγγελματίας κυνηγός τεράτων, ψάχνει τη μοίρα του σε έναν άγριο κόσμο. Συναντιέται με την  μάγισσα Γένιφερ (Η Άνια Τσαλότρα κλέβει την παράσταση… γενικώς) και την Πριγκίπισσα Σίρι (Φρέγια Άλαν), την οποία έχει «χρεωθεί» βάσει άγραφου νόμου και όσα επακολουθούν (με αρκετά χρονικά φλας μπακ) προσπαθούν να φανούν πιασάρικα.

Είναι cheezy χωρίς μέτρο σε αρκετά σημεία, αλλά και με προβλήματα ρυθμού σε περισσότερα, ενώ και οι ερμηνείες (εξαιρείται και ο βάρδος Γιάσκιερ - Τζόι Μπάτεϊ), αλλά και το γράψιμο των χαρακτήρων σε γενικότερο πλαίσιο, προκαλούν συχνά βαρεμάρα σε επεισόδια που ξεπερνούν (κακώς) την μία ώρα διάρκειας.

Σκηνές μάχης και εφέ βρίσκονται σε ικανοποιητικό επίπεδο και γενικά σου δίνει την αίσθηση μιας σειράς που δημιουργήθηκε για να διαρκέσει αρκετές σεζόν.

Μια περιπέτεια φαντασίας, με αρκετό Άρλεκιν μέσα της, αναπάντεχο χιούμορ, σε γενικές γραμμές μια πολύ τίμια επιλογή για να χαζεύεις με το φαγητό, ή το σιδέρωμα, αλλά μέχρις εκεί.

Όταν δεν παίρνει τον εαυτό του στα σοβαρά, έχει μέχρι και πλάκα, όταν όμως αποπειράται να το παίξει Game Of Thrones, φανερώνονται όλες οι αφέλειες και οι αδυναμίες του. Και δεν είναι και λίγες.

5,5 / 10

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos