ΣΕΙΡΕΣ

"White Dragon" season 1: Αποτυχημένο

Published: 1 Jun 2019, 15:42
Συντάκτης:

Σύνοψη: Ο Τζόνα δίνει μία πανεπιστημιακή διάλεξη όταν πληροφορείται τον θάνατο της γυναίκας του, Μέγκαν. Συντετριμμένος ταξιδεύει μέχρι το Χονγκ Κονγκ όπου άφησε την τελευταία της πνοή για να αναγνωρίσει το πτώμα όμως τα κρυμμένα μυστικά της θα παρατείνουν το ταξίδι του και θα τον οδηγήσουν σε απροσδόκητες αποκαλύψεις.

<a href="/en/nea/expats-apoleia-penthos-enohi-typseis/69639">"Expats": Απώλεια, πένθος, ενοχή, τύψεις</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Expats": Απώλεια, πένθος, ενοχή, τύψεις

Άποψη:  Με διεθνείς προεκτάσεις και ελκυστικό ρεπεράζ στην πόλη του Χονγκ Κονγκ, το “White Dragon” με την αρχική ονομασία  “Strangers” έκανε πρεμιέρα στο Βρετανικό ITV προτού το Amazon το διεκδικήσει ώστε να το κάνει παγκοσμίως γνωστό στο κοινό. Την επιλογή του, ωστόσο, δυσκολευόμαστε να την δικαιολογήσουμε γιατί παρόλη την καλή διάθεση που δείχνει η σειρά για να κρατήσει τον  θεατή, το γόητρο της περιορίζεται σημαντικά στην international προοπτική της που θέλει να χωρέσει στο πλαίσιο πολιτικού θρίλερ όμως το σενάριό του δεν φτάνει ούτε για δράμα.

Οι κακόφημοι δρόμοι του Χονγκ Κονγκ είναι ομολογουμένως πολύ επικίνδυνοι για τον άβγαλτο χαρακτήρα του Τζόνα τον οποίο υποδύεται ο Τζον Σμιθ με σχετική άνεση μέσα σε ένα μάλλον άνευρο καστ που υπηρετεί διεξοδικά τους ρόλους του. Συνωμοσίες επί συνομωσιών στοιβάζονται στο σενάριο με αιτία και αφορμή τον θάνατο (ή μήπως δολοφονία) της Μέγκαν αλλά παραδόξως αντί η πορεία της ιστορίας να γίνεται ενδιαφέρουσα, ο ρυθμός σε αφήνει σταδιακά αδιάφορο ενώ η μορφή που δείχνει να υιοθετεί η σειρά όλο και απογοητεύει.

Προφανώς, μιλάμε για μία ακριβή παραγωγή με σεβαστό budget και καλές προθέσεις όμως το “White Dragon” στόχευε για πολλά παραπάνω από αυτά που μπορούσε όντως να επιτύχει. Οχτώ ώρες κινηματογράφησης σίγουρα δεν είναι λίγες για ένα πολιτικό θρίλερ, και αν το κάνεις καλά μπορείς να έχεις στα χέρια σου ένα αποτέλεσμα όπως το -και πάλι Βρετανικό- “The Night Manager” αλλά από μόνη της η πολυπολιτισμικότητα δυστυχώς δεν βοηθάει.

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο εάν θα υπάρξει και δεύτερος κύκλος αφού (με τα πολλά) ο πρώτος έφτασε σε ένα φινάλε. Εξίσου άγνωστο όμως είναι και ποιο κοινό θα ήθελε να υπάρξει μέλλον σε μία σειρά αδύναμη και χαοτική, τελείως ηττημένη από την παρουσία της.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos