ΣΕΙΡΕΣ

"Whiskey Cavalier" season 1: Nα περνάει η ώρα

Published: 10 Jun 2019, 12:32
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η σειρά ανοίγει με τον Will Chase (κωδικό όνομα Whiskey Cavalier) να βρίσκεται σε ένα διαμέρισμα ακούγοντας “Total Eclipse of the Heart” και να κλαίει για τον πρόσφατο χωρισμό του. Παρ’όλα αυτά, ως πράκτορας του FBI ο Will έχει να εκτελέσει μια αποστολή, κατά την οποία γνωρίζει την Frankie, η οποία αποδεικνύεται μια πράκτορας της CIA. Οι δυο τους οργανώνουν μια ομάδα με στόχο της να αποτρέπουν τα σατανικά σχέδια διαφόρων παγκόσμιων εγκληματιών για 13 επεισόδια!

Άποψη: Το “Whiskey Cavalier” είναι ένα διασκεδαστικό κράμα κωμωδίας, δράσης και δράματος. Πρόκειται για μια σειρά που φανερά δηλώνει στον θεατή πως ούτε η ίδια δεν παίρνει τον εαυτό της στα σοβαρά, άρα γιατί να μην χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε την πλάκα; Οι κωμικές ρίζες τις σειράς διαφαίνονται κυρίως στον διάλογο των χαρακτήρων ή στις αντιδράσεις τους, ωστόσο το “Whiskey Cavalier” βασίζεται κυρίως στην χημεία (που μας υπόσχεται από την αρχή) μεταξύ της Frankie και του Will. Ο Will είναι κατά πάσα πιθανότητα ο πιο συναισθηματικός μυστικός πράκτορας των Η.Π.Α. και θέλει συνέχεια να μιλά για τα συναισθήματά του και να κάνει φίλους. Η Frankie από την άλλη, είναι μοναχική, συναισθηματικά μη διαθέσιμη, σαφώς αρχικά αντιπαθεί τον Will γιατί είναι υπερβολικά χαρούμενος. Η κατεύθυνση για το ζευγάρι είναι γνωστή: η Frankie θα γίνει πιο ξέγνοιαστη λόγω του Will, ενώ ο Will θα υϊοθετήσει ορισμένα επαγγελματικά στοιχεία της Frankie. Θα υπάρξουν πολλές κοινές πετυχημένες αποστολές, και πολλά ρίσκα. Θα μπορέσουν να εμπιστευτούν ο ένας τον άλλο; Αν ερωτευτούν θα μπορέσουν να ομολογήσουν τα συναισθήματά τους; Πέρα από τους δυο τους όμως, και οι υπόλοιποι χαρακτήρες αναπτύσσουν ικανοποιητική χημεία μεταξύ τους.

Πάντως, βρίσκουμε προβληματικό και τον τίτλο: είναι μια τεμπέλικη επιλογή και αναρωτιόμαστε πόσο δύσκολο θα ήταν αν ο τίτλος συνδύαζε τα ονόματα των δύο πρωταγωνιστών αντί του ενός; Οι ερμηνείες είναι και αυτές όπως όλη η σειρά: ανάλαφρες. Ο Scott Foley (“Scandal”) αν και μπορεί να ελίσσεται ανάμεσα στο κωμικό και το δραματικό, δεν μας πείθει. Η Lauren Cohan (“The Walking Dead”) ως Frankie είναι το αστέρι της παράστασης και παραδίδει την καλύτερη ερμηνεία από όλο το καστ. Από τα καλύτερα στοιχεία της σειράς είναι τα action sequences, που περιλαμβάνουν εξαιρετικά χορογραφημένες σκηνές μάχης, ορισμένα πολύ επικίνδυνα stunts, και πολλές εκρήξεις… Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως σε σχέση με πολλές άλλες σειρές, το “Whiskey Cavalier” πραγματοποιεί τα γυρίσματα on location παρά σε κάποιο στούντιο στην Αμερική. Σοφή απόφαση αφού το μεγαλύτερο μέρος της σειράς διαδραματίζεται στο εξωτερικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos