Το τσεκούρι του Τζακ Νίκολσον από την «Λάμψη» πωλείται σε δημοπρασία

Published: 21 Apr 2022, 14:11
Συντάκτης:

Πολύ θα το θέλαμε να το κορνιζώσουμε, να το έχουμε να το καμαρώνουμε, να το δείχνουμε σε κολλητούς και φίλους, αλλά θα μείνουμε με την λαχτάρα. 

<a href="/en/nea/isos-doyme-se-enan-teleytaio-rolo-ton-tzak-nikolson/69066">Ίσως δούμε σε έναν τελευταίο ρόλο τον Τζακ Νίκολσον</a>ΣΧΕΤΙΚΑΊσως δούμε σε έναν τελευταίο ρόλο τον Τζακ Νίκολσον

Το τσεκούρι που χρησιμοποίησε ο Τζακ Νίκολσον για να σπάσει μια πόρτα στο θρίλερ «The Shining» (Η Λάμψη) πωλείται σε δημοπρασία, που διοργανώνεται σήμερα, 20 Απριλίου.

Στην ταινία τρόμου του 1980, ο Τζακ Τόρανς (που υποδύεται ο Νίκολσον) λέει τη διάσημη ατάκα της ταινίας, «Here's Johnny!» (Εδώ είναι και ο Τζόνι!) αφού σπάει την πόρτα του μπάνιου για να επιτεθεί στη γυναίκα του εν μέσω ψυχωσικού επεισοδίου.
Το τσεκούρι από την ταινία σε σκηνοθεσία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ διατίθεται προς πώληση μέσω του οίκου δημοπρασιών Gotta Have Rock and Roll.


Ο οίκος δημοπρασιών διευκρίνισε ότι το τσεκούρι είναι ακόμα σε πολύ καλή κατάσταση και φυλάσσεται σε κορνίζα μαζί με μερικές φωτογραφίες από σκηνές της ταινίας, στις οποίες εμφανίζεται.
Ο Τζακ Τόρανς χρησιμοποίησε το ίδιο τσεκούρι για να σκοτώσει τον χαρακτήρα που υποδύεται ο Σκάτμαν Κρόδερς, Ντικ Χάλοραν χτυπώντας τον στο στήθος στα έγκατα του στοιχειωμένου ξενοδοχείου.
Η τιμή πώλησης του στη δημοπρασία εκτιμάται ότι θα φθάσει έως και 100.000 δολάρια.

Για αυτό σου λέω, άσε, δεν πειράζει, δεν πάθαμε και τίποτα, θα πάρω το τσεκούρι που είχε ο παππούς μου και έκοβε τα ξύλα στο χωριό, θα το βάψω, θα το ακονίσω και έτοιμος! 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos