ΣΕΙΡΕΣ

"Truth seekers" season 1: Τρόμος και χαβαλές. Κολλάς.

Published: 13 Nov 2020, 16:31
Συντάκτης:

Σύνοψη: Ο Γκας δουλεύει σε μία εταιρεία τηλεπικοινωνιών ως τεχνικός. Ο εργοδότης του, όντας πολύ ικανοποιημένος από την δουλειά του, αποφασίζει να του προσλάβει έναν βοηθό. Μετά την αρχική διστακτικότητα, ο Γκας τα βρίσκει με τον νεαρό Έλτον και μάλιστα του εκμυστηρεύεται το χόμπι του που δεν είναι άλλο από το κυνήγι φαντασμάτων.

<a href="/en/nea/fallout-season-1-oi-fan-tha-apotheosoyn/69796">"Fallout" season 1: Οι φαν θα το αποθεώσουν</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Fallout" season 1: Οι φαν θα το αποθεώσουν

Άποψη: Μετά από φοβερές κινηματογραφικές συνεργασίες όπως η τριλογία “Cornetto” και μερικά επιτυχημένα animation όπως “The Boxtrolls”, “Paul”, “Ice Age”, ήρθε η στιγμή για το δίδυμο Σάιμον Πεγκ και ΝΙκ Φροστ να κάνουν αυτό που ξέρουν καλά και στην μικρή οθόνη σε μία δική τους και των Τζέιμς Σεραφίνοβιτς και Νατ Σόντερς, παραγωγή. Δομημένο μέσα σε ένα κωμικό πλαίσιο αλλά και με τρομακτική διάθεση, το “Truth Seekers” κρατάει μία πολύ απλή και ξεκάθαρη αρμονία σε αυτό που θέλει να πετύχει: διασκέδαση με κάθε τρόπο, ανεξαρτήτως genre.

Απασχολώντας χαρακτήρες και θεατές με μία υπόθεση την φορά, η σειρά μέσα σε κάθε 30λεπτο επεισόδιο κινείται στον άξονα της εκάστοτε ιστορίας αλλά και σε αυτόν του δικού του masterplan που δεν απέχει πολύ από μία μεγάλη ιστορία συνωμοσίας. Και στις δύο εκφάνσεις του, ο Νικ Φροστ πρωταγωνιστεί ως σούπερ ενημερωμένος ghostbuster, απόλυτα σοβαρός στις μεταφυσικές δραστηριότητές του και πρόθυμος να μεταβιβάσει τις γνώσεις του μέσα από το κανάλι του στο YouTube. Το παρουσιαστικό του και μόνο βροντοφωνάζει για αστείες καταστάσεις, το δε σενάριο και τα visual effects παίζουν άξια τον ρόλο τους αναφορικά με τον τρόμο χωρίς να είναι ποτέ υπερβολικά.

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, είτε τρόμος είτε κωμωδία, η αλήθεια είναι ότι αλληλοεπηρεάζονται και προέρχονται το ένα μέσα από το άλλο. Έτσι, δεν υπάρχει σκηνή που φαντάσματα, πνεύματα, δαιμονισμένα βιβλία και κρυφά δωμάτια δεν συνυπάρχουν με κάποια έξυπνη ατάκα όπως και δεν υπάρχουν αστείες στιγμές που δεν σου κόβεται η ανάσα από ένα εμπνευσμένο jumpscare. Συλλογικά, η επίδοση αυτών των δύο όψεων λειτουργεί θετικά και σε οδηγεί αβίαστα στο επόμενο επεισόδιο που ενώ ξέρεις ότι ούτε μεγάλη διαφορά θα έχει με το προηγούμενο αλλά και δεν θα είναι κάτι που δεν έχεις ξαναδεί ποτέ, θα το παρακολουθήσεις ούτως ή άλλως.

Τα εύσημα, βέβαια, για το ευχάριστο binge watching τα αξίζει λιγότερο το επαρκές σενάριο από το ταλαντούχο καστ. Εκτός από τον προαναφερόμενο και τρομερά συμπαθή Νικ Φροστ, ο Σάιμον Πεγκ είναι αυτή την φορά σε δεύτερη μοίρα και με μία (γελοία) περούκα εκτελεί χρέη αφεντικού ενώ πιο ενεργό ρόλο και με αρκετές ιδιαιτερότητες έχουν οι Σαμσόν Κέιο,  Έμμα Ντ’άρσυ (“Missbehaviour”) και Σούζαν Γουοκόμα (“Enola Holmes”). Οι τρεις τους συγκροτούν μία ανομοιόμορφη ομάδα που δεν έχει δαμάσει τον τρόμο, παρόλα αυτά η παιδική αθωότητά τους τους ρίχνει τολμηρά βέλη κατά πάνω του.

Φυσικά, δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από πρωτάρηδες εν ώρα δράσης γι’ αυτό εμείς θα επιστρέψουμε σίγουρα στο “Truth Seekers” εάν ανανεωθεί για δεύτερη σεζόν. Ελπίζουμε μόνο σε λίγο περισσότερο Σάιμον Πεγκ…

H σειρά στριμάρει στο Amazon Prime.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos