Τα σινεμά άνοιξαν ξανά στη Νέα Υόρκη

Published: 6 Mar 2021, 15:19
Συντάκτης:

Οι κινηματογράφοι έλαβαν άδεια να ανοίξουν ξανά μετά από ένα χρόνο παύσης λειτουργίας εξαιτίας της πανδημίας της Covid-19, στη Νέα Υόρκη (και προσεχώς στο Λος Άντζελες).

covid status theatresΣΧΕΤΙΚΑΟι Βρετανοί συζητούν πιστοποιητικό εμβολιασμού για είσοδο στις αίθουσες

Βέβαια, με μέγιστη χωρητικότητα 25% ή 50 άτομα. Τα σινεμά της αμερικανικής πολιτιστικής πρωτεύουσας παρέμεναν κλειστά από τις 17 Μαρτίου 2020.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Hollywood Reporter, ο Λίαμ Νίλσον βρέθηκε σε έναν κινηματογράφο στην γειτονιά της Upper West Side για να υποδεχθεί προσωπικά και να ευχαριστήσει τους Νεοϋορκέζους πρώτους θεατές της νέας του ταινίας "The Veteran":

"Αυτή θα είναι μια ημέρα που θα θυμόμαστε. Πιστεύω ότι να πηγαίνει σινεμά είναι μια ιερή εμπειρία. Έτσι ένιωθα από παιδί και συνεχίζω να νιώθω. Νιώθω την ανάγκη να καλωσορίσω όσους αψηφούν τον φόβο"

Η κίνηση ήταν μειωμένη στις πρώτες πρωινές προβολές (κάτι απόλυτα φυσικό), με το μούδιασμα του κόσμου αναμενόμενο, αλλά για ταινίες όπως τα Nomadland και Minari, οι απογευματινές και βραδινές προβολές είναι sold out.

Δεν άνοιξαν πάντως όλες οι αίθουσες ακόμη, καθώς ο προγραμματισμός του Μαρτίου δεν περιέχει κάποιο εμπορικό φιλμ (εκτός από το Godzilla vs Kong) και οι μεγαλύτερες αλυσίδες αναμένουν ή άνοιξαν ελάχιστες από τις αίθουσές τους.

«Καλό το Netflix, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με την ατμόσφαιρα του σινεμά», είπε γεμάτος ενθουσιασμό ο Τόμας Λεβέκ, ο οποίος πήγε στις 11:00 να δει σε πρώτη προβολή την ταινία «Raya and the Dragon» στο Empire multiplex της αλυσίδας σινεμά AMC στην γειτονιά της Times Square.

«Είμαι τόσο χαρούμενος», είπε όλο χαρά ο Ρόι Έβανς, που περίμενε για να δει την ταινία “Judas and the Black Messiah” στην μεγάλη οθόνη. «Έγινα κάμπια μπροστά από την τηλεόρασή μου επί ένα χρόνο. (...)».

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση: 6 Mar 2021, 15:19
Ενημέρωση: 7 Mar 2021, 19:33
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο