STREAMING

"The Story of Fire Saga": S.A.G.A.P.O. (όχι πολύ όμως)

Published: 24 Jun 2020, 12:38
Συντάκτης:

Πολλές φορές η "φαντασία" στην κωμωδία, αδυνατεί να ξεπεράσει την πραγματικότητα. O διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Μας έχει χαρίσει βραδιές γέλιου και υπερβολής. Οσοι βρίσκετε το θεσμό ξεπερασμένο και φωνακλάδικο, πιθανότατα έχετε δίκιο αλλά είναι ακόμα πιο πιθανό να χρειαστεί να... χαλαρώσετε και να το απολαύσετε.
Το "Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga" δεν θέλει να κάνει πλάκα στον διαγωνισμό και όσους συμμετέχουν. Το ακριβώς αντίθετο. Διασκεδάζει μεν μαζί τους, αλλά δεν φτάνει στα άκρα της παρωδίας τους, και αυτός ο σεβασμός είναι στα υπέρ της ταινίας. Ο Γουίλ Φέρελ είχε την ιδέα, όταν η γυναίκα του, Βιβέκα Πολίν με καταγωγή από Σουηδία, τον πήγε σε τελικούς και αμέσως έγινε οπαδός.
Η ταινία συγκρατείται στις εξωφρενικές στιγμές -κάτι που πολλοί θα ήθελαν να μη συμβεί- και στην καρδιά της παραμένουν οι απλοί ονειροπόλοι που βάζουν στόχους ενάντια σε κάθε πρόβλεψη.
Υπάρχουν στιγμές και ατάκες γέλιου, όχι όμως όσες θα θέλαμε και αναπολούμε από τον Φέρελ. Η πιο συγγενική ταινία από την φιλμογραφία του, είναι σίγουρα το "Blades οf Glory" αλλά δεν μπορεί να σταθεί δίπλα του. Τις παλιές κωμωδίες του Φέρελ τις βλέπουμε ξανά και ξανά, αυτή όχι. Γελάσαμε αλλά δεν πέσαμε από τη θέση μας...

<a href="/en/nea/ripley-ena-kerdismeno-stoihima/69757">"Ripley": Ένα κερδισμένο στοίχημα</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Ripley": Ένα κερδισμένο στοίχημα



Στα μείον είναι σίγουρα η διάρκεια. Δύο ώρες σε κωμωδία είναι ρίσκο, τη στιγμή που απουσιάζουν οι εκπλήξεις και οι "ακραίοι" δεύτεροι ρόλοι που κατά κανόνα έχουν οι σύγχρονες -καλές- κωμωδίες. Eναν Chazz καλή ώρα...
Στα υπέρ η παρουσία της -πάντα καλής- Ρέιτσελ ΜακΑνταμς που είχε χρόνια να πρωταγωνιστήσει σε κωμωδία (από το "Wedding Crashers" του Ντέιβιντ Ντόμπκιν ο οποίος σκηνοθετεί και εδώ). Ο  Πιρς Μπρόσναν έπρεπε να έχει πιο "ζουμερό" ρόλο, ο Νταν Στίβενς ("Downton Abbey", "Beauty and the Beast", "Legion") ως το φαβορί από τη Ρωσία το ίδιο. Υπάρχουν στιγμές (και κυρίως μία σε ένα πάρτι) που θα λατρέψουν οι Eurovision fans, έχουμε και διαγωνιζόμενη από την Ελλάδα!

To στόρι: Ο Λαρς Έρικσονγκ και την Σίγκριντ Ερικσντότιρ, είναι οι Fire Saga από την Ισλανδία με ένα μοναδικό όνειρο: Να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό της Eurovision. Ο Πιρς Μπρόσναν στο ρόλο του πατέρα του Λαρς, ντρέπεται για το γιο του και είναι σίγουρος πως θα ρεζιλευτεί..

Η πρεμιέρα είχε οριστεί τον Μάιο για να συμπέσει με τον διαγωνισμό αλλά η πανδημία άλλαξε κάθε πλάνο. Δείτε το από την Πέμπτη 26 Ιουνίου στο Netflix .

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos