ΣΕΙΡΕΣ

¨Standing up" season 1: Η αγωνία του stand-up comedian

Published: 29 Mar 2022, 17:04
Συντάκτης:

Σύνοψη: Βρισκόμαστε στο Παρίσι όπου ο Νεζίρ, η Αισατού, ο Μπλινγκ και η Απολίν προσπαθούν να επιβιώσουν στον κόσμο του stand up μέσα από τις μικρές, ολιγόλεπτες εμφανίσεις που κάνουν στο μπαρ “Drôle”.

<a href="/en/nea/am-i-being-unreasonable-odyniro-kai-geloio-tis-anthropinis-yparxis/69760">"Am I Being Unreasonable?": Το οδυνηρό και το γελοίο της ανθρώπινης ύπαρξης</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Am I Being Unreasonable?": Το οδυνηρό και το γελοίο της ανθρώπινης ύπαρξης

Άποψη: “Drôle” στην γαλλική γλώσσα σημαίνει αστείος και αυτό ακριβώς σκοπεύουν να είναι όσοι βρίσκονται επάνω στην σκηνή του συγκεκριμένου μπαρ για να τεστάρουν τα κομμάτια τους στο κοινό που παρακολουθεί.

Ως ένα είδος ψυχαγωγίας που βιώνει άνθηση και δίνει πολλές δυνατότητες, το stand up γίνεται το μέσο με το οποίο η Φανί Ερέρο του απολαυστικού “Call My Agent!” θα περιηγηθεί στις συνήθειες της νεότερης ηλικίας. Αυτής που σκοντάφτει ανάμεσα στις υποχρεώσεις και στις προσωπικές επιθυμίες, που παίρνει λάθος αποφάσεις, που ανυπομονεί για την επιτυχία και πέφτει βίαια στα εμπόδια.

Όλα αυτά και πολλά περισσότερα βλέπουμε στον πρώτο κύκλο της σειράς στον οποίο περιέχονται μεγάλες δόσεις μιας πραγματικότητας όχι σκληρής, αλλά σίγουρα κάποιου level δυσκολίας, που όμως οι ήρωες μας πρέπει να διευθετήσουν. Η ζωή τους δεν είναι τόσο αδύνατη πάντως: τα επεισόδια θα μπορούσαν άνετα να ταιριάξουν σε οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα και συνεπώς η ιστορία θα μπορούσε να εφαρμοστεί αυτούσια και στην Αθήνα επί παραδείγματι. Οι καταστάσεις είναι τόσο κοινές που μέσα στο γέλιο που σου βγάζουν αυθόρμητα, βγαίνει και μία παρηγοριά για την αβεβαιότητα και το τρέξιμο της κοινής όπως φαίνεται καθημερινότητας .

Καθώς όμως το χιούμορ είναι ένα ταλέντο που επιδέχεται -αν όχι απαιτεί- μία “καλλιέργεια”, μας αρέσει που βλέπουμε την διαδικασία σμίλευσης: από την τέχνη του να δημιουργείς ένα αστείο από το μηδέν και να το επιμελείσαι έως τελείας, μέχρι τον αυτοέλεγχο που πρέπει να δείξεις όταν το αστείο ή το χιούμορ σαν σύνολο δεν βρίσκει κοινό και περνάει στην σφαίρα την προσβολής.

Η Ερέρο βρίσκει όλες τις θολές γραμμές και προσπαθεί να τις υποδείξει με καλό γράψιμο και σύγχρονη ματιά ως προς το τι είναι πλέον αστείο όμως με τον πλέον διακριτικό τρόπο. Γι’ αυτό και το “Standing Up” μπορεί να μη προκαλεί αλλά δεν γίνεται να μη δείξει και την αυθεντικότητά του χωρίς τα σχόλια του που μοιάζουν με χτυπήματα κάτω από την μέση για αυτούς που πιστεύουν ότι στο χιούμορ δεν υπάρχουν όρια.

Βοηθοί της σε όλο αυτό είναι οι εκρηκτικοί πρωταγωνιστές της σειράς, ηθοποιοί με ξεχωριστές φυσιογνωμίες, φρέσκοι στην υποκριτική σκηνή, με πολλή κωμικότητα που γίνονται αμέσως ένα με τον ρόλο τους. Σαν να έχουν γεννηθεί μέσα στο stand up. 

Οι λόγοι είναι πολλοί για να δείτε την σειρά. Ένας από αυτούς θα σας κρατήσει για όλη την σεζόν και σίγουρα θα αξίζει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos