ΣΕΙΡΕΣ

"Solar opposites" season 1: Θα σας διασκεδάσει κάθε λεπτό

Published: 8 Jun 2020, 14:34
Συντάκτης:

Σύνοψη: Ύστερα από την καταστροφή του πλανήτη τους μια οικογένεια εξωγήινων προσγειώνεται στη γη και οι τέσσερίς τους μετακομίζουν στην κεντρική Αμερική, όπου αναρωτιούνται αν η ζωή εκεί είναι καλύτερη ή χειρότερη. Παρακολουθείστε τα 8 επεισόδια αυτού του animation με κεντρικούς χαρακτήρες τον Korvo, τον Terry, τον Yumyulack, την Jesse αλλά και το cute-but-deadly κατοικίδιό τους και σας εγγυώμαστε πως θα βγείτε κερδισμένοι.

<a href="/en/nea/reboot-season-1-mia-kali-kai-poly-asteia-fili-apo-ta-palia/67116">"Reboot" season 1: Μια καλή και πολύ αστεία φίλη από τα παλιά</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Reboot" season 1: Μια καλή και πολύ αστεία φίλη από τα παλιά

Άποψη: Με δημιουργό τον Justin Roiland, ο οποίος δημιούργησε το πολυαγαπημένο “Rick and Morty” και τον Mike McMahan (δημιουργός του επερχόμενου animation “Star Trek: Lower Decks”), το “Solar Opposites” κυμαίνεται περίπου στα γνωστά πλαίσια του “Rick and Morty”, ακόμα και αν εδώ παρακολουθούμε τους εξωγήινους να ανακατεύονται στις ανθρώπινες υπόθεσεις και όχι το αντίστροφο.

Το κύριο επιχείρημα που προτάσσει η σειρά είναι το εξής: οι άνθρωποι είναι ενοχλητικοί, χαζοί και πραγματικά περίεργοι. Σίγουρα το γεγονός πως οι εξωγήινοι πρωταγωνιστές μας προέρχονται από έναν πολύ πιο εξελιγμένο πλανήτη υποβοηθά αυτήν την πρόταση. Με ένα παραπάνω από ευχάριστο καυστικό χιούμορ, οι σεναριογράφοι σχολιάζουν άμεσα την Αμερικανική κοινωνία, στα σχολεία της οποίας ανήλικοι μαθητές και ενήλικοι καθηγητές κάνουν bullying στα παιδιά που διαφέρουν, που μέσα της υπάρχουν φανατικοί νεοναζί, που η υπερβολική κατανάλωση κόκα-κόλας είναι σημάδι (για τους εξωγήινους μια εξήγηση) για την ηλιθιότητα των ανθρώπων, πως ακόμα και αυτο-αποκαλούμενες φεμινίστριες είναι επηρεασμένες από την πατριαρχία και άλλα συναφή.

Τα storylines είναι εύπεπτα και καθόλου πολύπλοκα, με τον Korvo (Justin Roiland) και τον Terry (Thomas Middleditch) να είναι ένα πολύ συμπαθητικό εκ διαμέτρου αντίθετο δίδυμο, τον Yumyulack (Sean Giambrone) να είναι ένας κακιασμένος έφηβος που συρρικνώνει ανθρώπους για να τους βάλει στον γυάλινο τοίχο του και την Jesse (Mary Mack) να είναι η μοναδική ηλιαχτίδα οπτιμισμού σε αυτή την τρελή οικογένεια.

Το δευτερεύον storyline των ανθρώπων που συρρικνώνει ο Yumyulack για να τους τοποθετήσει στο «τείχος» του (το οποίο είναι ένα post-apocalyptic περιβάλλον που θυμίζει Mad Max) είναι χωρίς αμφιβολία η πέτρα του σκανδάλου, αφού μας δίχασε και μας έκανε να σκεφτούμε το εξής όταν είδαμε το εκπληκτικό έβδομο επεισόδιο: μήπως μια σειρά αφιερωμένη στο “The Wall” θα ήταν πιθανώς πιο ενδιαφέρουσα από το “Solar Opposites”; Σε αυτό το σύμπαν είναι που συναντάμε και τις φωνές των Alfred Molina και Christina Hendricks με τους χαρακτήρες τους να μάχονται ο ένας για την διατήρηση της δύναμης και της εξουσίας (ο χαρακτήρας του Molina, The Duke, έχει εμπνευστεί από τις μπούρδες που γράφει ο Trump στο Twitter) και η άλλη για ίσα δικαιώματα και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

 Σίγουρα αυτό το storyline μέσα στο γενικότερο πλαίσιο της ιστορίας των περιέργων εξωγήινων τραβάει την προσοχή και το ενδιαφέρον του θεατή και «δίνει πόντους» στο ίδιο το “Solar Opposites”. Χωρίς φανφάρα αλλά γεμάτο σκηνές βίας, αιματοχυσίας και ενίοτε σεξ, το “Solar Opposites” θα σας διασκεδάσει κάθε λεπτό!

Update 11/12/20: Η σειρά θα κάνει πανελλήνια πρεμιέρα τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 22.40, αποκλειστικά στο FOX. Τα νέα επεισόδια θα προβάλλονται κάθε Δευτέρα 22.40. Το FOX είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV, Wind Vision.

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos