To Sesame Street ετοιμάζει επεισόδια για τα προσφυγόπουλα του αραβικού κόσμου

Published: 3 Feb 2020, 15:57
Συντάκτης:

Η αγαπημένη παιδική σειρά της Αμερικής και όχι μόνο, “Sesame Street”, στέκεται δίπλα στα παιδιά του Αραβικού Κόσμου και με καινούργια, προσαρμοσμένα επεισόδια θα τα βοηθήσει να αντιμετωπίσουν αισθήματα φόβου, θυμού, νευρικότητας και μοναξιάς που έχουν επέλθει με την προσφυγική κρίση.

Η σειρά θα ονομάζεται “Ahlan Simsim” δηλαδή «Καλώς ήρθες, Σουσάμι» και θα περιλαμβάνει τους γνωστούς “Elmo” και “Cookie Monster” αλλά και καινούργιους χαρακτήρες όπως ο μωβ “Basma” που γίνεται φίλος με τον κίτρινο “Jad” ο οποίος είναι νέος στην γειτονιά αφού αναγκάστηκε να αφήσει το σπίτι του. Σε κάθε επεισόδιο, οι δύο φίλοι θα εξερευνούν μαζί τον κόσμο παρέα με ενήλικες που εμπιστεύονται. Η σειρά θα μεταδίδεται σε διάφορα κανάλια της Μέσης Ανατολής σε χώρες όπως η Συρία, η Ιορδανία, ο Λίβανος και το Ιράκ.

Ο παραγωγός του «Καλώς ήρθες, Σουσάμι», Σκοτ Κάμερον, τόνισε πως : «Μία από τις μεγαλύτερες αστοχίες στην ανθρωπιστική βοήθεια είναι ότι μονάχα το 3% από τους πόρους πηγαίνει στην εκπαίδευση, και από αυτό μόλις ένα μικρό ποσοστό καταλήγει στην εκπαίδευση της προσχολικής ηλικίας.»

Τα πρόγραμμα δημιουργήθηκε από το Sesame Workshop -τον μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό οργανισμό πίσω από το “Sesame Street”- και αρχικά χρηματοδοτήθηκε με 100 εκατομμύρια δολάρια από το Ίδρυμα ΜακΆρθουρ.

Στην συνέχεια το Ίδρυμα της LEGO βράβευσε την παραπάνω προσπάθεια με 100 επιπλέον εκατομμύρια ώστε το “Καλώς ήρθες, Σουσάμι» να εμβαθύνει στο έργο του αλλά και να επεκτείνει την προβολή του μέχρι το Μπαγκλαντές και την κρίση στην μειονότητα των Ροχίνγκια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos