ΣΕΙΡΕΣ

“The Recruit”: Ένας James Bond wannabe, στο πιο άμπαλο

Published: 15 Jan 2023, 14:21
Συντάκτης:

Σύνοψη: Ο Owen Hendricks, είναι ένας 24χρονος δικηγόρος στη CIA που προσπαθεί να επιβιώσει την πρώτη του εβδομάδα στη δουλειά, όταν αποκαλύπτει μια εκβιαστική επιστολή από μία πρώην πράκτορα που ονομάζεται Max Meladze και που απειλεί να αποκαλύψει τα μυστικά της υπηρεσίας. Τότε ο Owen πρέπει να μάθει να κινείται στον σκοτεινό κόσμο της πολιτικής κατασκοπείας και να αντιμετωπίζει τους εγκληματίες.

<a href="/en/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Άποψη: H νέα, κατασκοπική σειρά του Netflix, “The Recruit”, έχει ήδη σκοράρει ψηλά στις προτιμήσεις των θεατών, καθώς συνδυάζει δύο δυνατά χαρτιά: χορταστική δράση και τον γοητευτικό Noah Centineo που παίρνει τη σειρά πάνω του.

Χωρίς να είναι ακριβώς κωμωδία, αλλά ούτε και απολύτως δράμα, η σειρά του Alexi Hawley, βάζει τον χαρακτήρα του Centineo, Owen Hendricks, στη μέση της διεθνούς κατασκοπίας. Η κεντρική ιδέα είναι αρκετά έξυπνη, καθώς παίρνει τη γλώσσα των κατασκοπευτικών θρίλερ και την εφαρμόζει σε έναν Zillennial πρωταγωνιστή.

O Owen πέφτει πάνω σε μια επιστολή από μια φυλακισμένη πρώην πράκτορα της υπηρεσίας (Laura Haddock) με το όνομα Max, που κρατάει πληροφορίες για τις πρακτικές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ως μια μορφή εκβιασμού. Σύντομα, ο Owen βρίσκεται σε μια περίπλοκη σχέση μαζί της, ενώ το γεγονός ότι είναι ένας αρκετά συναισθηματικός άνθρωπος, χωρίς ιδιαίτερα γερό στομάχι, τον κάνει να μπλέκει σε περιπέτειες. Μέχρι να τελειώσουν τα 8 επεισόδια της σειράς, κάποια πράγματα μέσα του σίγουρα θα έχουν αλλάξει.

Με το πιλοτικό επεισόδιο σκηνοθετημένο από τον Doug Liman του "Bourne Identity", η σειρά δείχνει από την αρχή τις προθέσεις της να γίνει big thing. Ο Noah Centineo είναι, ίσως, ένα είδος αρχέτυπου σταρ του Netflix, με την καριέρα του να αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από εφηβικές, ρομαντικές κωμωδίες για την πλατφόρμα. Γνωστός και αγαπητός για το κωμικό στοιχείο που διέπει τις ερμηνείες του, υπηρετεί απολαυστικά τον ρόλο του πρωτάρη κατασκόπου, που ρίχτηκε κατευθείαν στα βαθιά. Τα ατού, όμως, του “The Recruit” τελειώνουν κάπου εκεί.

Οι αφηγηματικές γραμμές της σειράς, όσο και το όραμα για το “πού θέλει να το πάει” είναι δυσδιάκριτα και ο θεατής πρέπει να φτάσει μέχρι το τέλος της για να νιώσει την αγωνία και την προσμονή. Το αποτέλεσμα μοιάζει βαλτωμένο ανάμεσα στο χαλαρό χιούμορ και στις εξάρσεις δράσης. Όποια έξυπνη σάτιρα ή έντονη συγκίνηση μπορεί να έχει να προσφέρει το “The Recruit”, αραιώνεται από τη μεγάλη διάρκεια των επεισοδίων και χάνεται μέσα χαρακτήρες που γνωρίζουμε επιφανειακά, αδύναμες ανατροπές και ένα χωρίς πολύ νόημα ύφος.

Συμπερασματικά, το “The Recruit” είναι μια σειρά που βλέπεται εύκολα, αλλά ξεχνιέται το ίδιο εύκολα, Αν απλώς φτιάχτηκε για να συμπληρώσει τις επιλογές της πλατφόρμας, τότε, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η πέτυχε τον στόχο του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos