"Παλέψτε για τους αγαπημένους μας κινηματογράφους"

Published: 2 Oct 2020, 01:55
Συντάκτης:

Ο κόσμος του κινηματογράφου βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, όχι μόνο στην χώρα μας αλλά παγκοσμίως. Τα χειμερινά σινεμά σε πολλές χώρες παραμένουν κλειστά και όσα λειτουργούν είναι υπό το καθεστώς συγκεκριμένων συνθηκών. Ο κόσμος μπορεί να απόλαυσε περισσότερο παρά ποτέ ταινίες κατά την διάρκεια της καραντίνας, καθώς είχε τον χρόνο να κατεβάσει ή να δει σε διάφορες πλατφόρμες, ωστόσο τώρα τα πράγματα δυσκολεύουν με τον φόβο να υπάρχει για το μέλλον του σινεμά.

<a href="/en/nea/stirixi-20-ekatommyrion-gia-kinimatografikes-aithoyses-kai-dianomi/65685">Στήριξη 20 εκατομμυρίων για κινηματογραφικές αίθουσες και διανομή</a>ΣΧΕΤΙΚΑΣτήριξη 20 εκατομμυρίων για κινηματογραφικές αίθουσες και διανομή

Για αυτό τον σκοπό, για την σωτηρία του κινηματογράφου, ενώθηκαν πολλοί διάσημοι σκηνοθέτες στέλνοντας μήνυμα στην αμερικανική κυβέρνηση ότι κάτι πρέπει να κάνει. Στο γράμμα που απέστειλαν σκηνοθέτες όπως ο Martin Scorsese, Pedro Almodovar, Wes Anderson, Christopher Nolan και πολλοί ακόμα, παραθέτουν τους προβληματισμούς, τους φόβους τους αλλά και την ανάγκη να γίνει κάτι ουσιώδες.

Παραθέτουμε το γράμμα που απέστειλαν οι σκηνοθέτες, όπως δημοσιεύτηκε από το Deadline:

Αγαπητοί Mc Cornell, Pelosi, Schumer και McCarthy,

Σας ευχαριστούμε για την ηγεσία σας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για τη χώρα μας. Καθώς σκέφτεστε την επικείμενη νομοθεσία περί COVID-19, σας ζητάμε να δώσετε προτεραιότητα στη βοήθεια για τις βιομηχανίες που έχουν πληγεί περισσότερο, όπως οι αγαπημένοι κινηματογράφοι της χώρας μας.

Αναμφίβολα ακούτε από πολλές, πολλές επιχειρήσεις ότι χρειάζονται ανακούφιση. Οι κινηματογράφοι βρίσκονται σε τρομερά στενά όρια και σας παροτρύνουμε να ανακατευθύνετε τα μη κατανεμημένα κεφάλαια από τον νόμο CARES σε προτάσεις που βοηθούν τις επιχειρήσεις που έχουν υποστεί τις πιο απότομες μειώσεις εσόδων λόγω της πανδημίας ή για τη θέσπιση νέων προτάσεων όπως ο νόμος RESTART (S. 3814 / HR 7481). Αν δεν υπάρχει λύση σχεδιασμένη για τις περιστάσεις τους, οι κινηματογράφοι μπορεί να μην επιβιώσουν από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Η πανδημία υπήρξε καταστροφικό οικονομικό πλήγμα για τους κινηματογράφους. Το 93% των εταιρειών κινηματογράφου είχαν απώλειες άνω του 75% το δεύτερο τρίμηνο του 2020. Εάν το status quo συνεχιστεί, το 69% των μικρών και μεσαίων εταιρειών κινηματογράφου θα αναγκαστεί να υποβάλει αίτηση πτώχευσης ή να κλείσει μόνιμα και 66% των θέσεων εργασίας θα χαθούν. Η χώρα μας δεν μπορεί να χάσει την κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική αξία που προσφέρουν τα θέατρα.

Η κινηματογραφική εμπειρία είναι βασική για την αμερικανική ζωή. 268 εκατομμύρια άνθρωποι στη Βόρεια Αμερική πήγαν στις ταινίες πέρυσι για να γελάσουν, να φωνάξουν, να ονειρευτούν και να συγκινηθούν μαζί. Οι κινηματογράφοι είναι μοναδικοί, όπου οι πιο ταλαντούχοι αφηγητές του έθνους μας παρουσιάζουν τα κινηματογραφικά τους επιτεύγματα. Κάθε φιλόδοξος σκηνοθέτης, ηθοποιός και παραγωγός ονειρεύεται να φέρει την τέχνη τους στην ασημένια οθόνη, μια αναντικατάστατη εμπειρία που αντιπροσωπεύει το αποκορύφωμα του επιτεύγματος της δημιουργίας ταινιών.

Εκτός από τον κρίσιμο πολιτιστικό τους αντίκτυπο, οι κινηματογράφοι είναι πολλαπλασιαστές οικονομικής δύναμης. Εκτός από τους 150.000 υπαλλήλους που εργάζονται σε κινηματογράφους σε εθνικό επίπεδο, η βιομηχανία υποστηρίζει εκατομμύρια θέσεις εργασίας στην παραγωγή και διανομή ταινιών, και αμέτρητα άλλα σε περιβάλλοντα εστιατόρια και λιανοπωλητές που βασίζονται σε σινεμά. Οι κινηματογράφοι είναι επίσης ηγέτες στην απασχόληση ομάδων που δεν εκπροσωπούνται, συμπεριλαμβανομένων ατόμων με αναπηρίες, ηλικιωμένων πολιτών και κατόχων εργασίας για πρώτη φορά. Οι κινηματογράφοι είναι μια βασική βιομηχανία που αντιπροσωπεύει τα καλύτερα που έχουν τα αμερικανικά ταλέντα και η δημιουργικότητα. Αλλά τώρα φοβόμαστε για το μέλλον τους.

Οι κινηματογράφοι χρειάζονται ειδική ανακούφιση που στοχεύει στην κατάστασή τους. Σας παροτρύνουμε να συναντήσετε μια διμερή λύση που παρέχει αυτή την ανακούφιση, ανακατανομή μη χρησιμοποιηθέντων κεφαλαίων από το νόμο CARES σε προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί για βιομηχανίες όπως κινηματογραφικές αίθουσες ή θεσπίζοντας νέες προτάσεις όπως ο νόμος RESTART. Αυτές οι λύσεις θα εκπλήρωναν την πρόθεση του Κογκρέσου να βοηθήσουν τους τομείς που αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες στην οικονομία και να διασφαλίσουν ότι οι πόροι μας επικεντρώνονται στις βιομηχανίες που τους χρειάζονται περισσότερο.

Παλέψτε για τους αγαπημένους μας κινηματογράφους της χώρας μας, συμπεριλαμβάνοντας ανακούφιση για αυτούς σε οποιαδήποτε επικείμενη νομοθεσία περί COVID-19. Σας ευχαριστούμε για την ηγεσία σας και για την εξέταση αυτού του αιτήματος.

Ειλικρινά,

John Fithian, Πρόεδρος & CEO, NATO
Russ Hollander, DGA
Charles Rivkin, MPA
Thomas Schlamme, DGA
Adewale Akinnuoye-Agbaje
Agustin Almodovar
Pedro Almodovar
Wes Anderson
Judd Apatow
Jon Avnet
Sean Baker
Noah Baumbach
Michael Bay
Susanne Bier
Barbara Broccoli
James Cameron
Antonio Campos
Damien Chazelle
Jon M. Chu
Sofia Coppola
Alfonso Cuarón
Lee Daniels
Dean Devlin
Clint Eastwood
Andrew Erwin
Jon Erwin
Paul Feig
Shana Feste
Scott Frank
Cary Joji Fukunaga
Greta Gerwig
Evan Goldberg
Paul Greengrass
Leslie Greif
Luca Guadagnino
Catherine Hardwicke
Alma Har’el
Albert Hughes
Allen Hughes
Alejandro Gonzalez Iñárritu
Barry Jenkins
Patty Jenkins
Rian Johnson
Miranda July
Nicole Kassell
Jon Landau
Francis Lawrence
Mimi Leder
Ang Lee
Rob Letterman
Shawn Levy
Richard Linklater
James Mangold
Sam Mendes
Adam McKay
Steve McQueen
Ted Melfi
Reed Morano
Christopher Nolan
David O. Russell
Todd Phillips
Guy Ritchie
Seth Rogen
Joachim Rønning
Michael R. Roskam
Martin Scorsese
M. Night Shyamalan
Zack Snyder
Steven Soderbergh
Joey Soloway
David E. Talbert
Betty Thomas
Emma Thomas
Liesl Tommy
Denis Villeneuve
Taika Waititi
James Wan
Lulu Wang
Chris Weitz
Paul Weitz
Michael G. Wilson
Edgar Wright
Joe Wright
Cathy Yan
David Yates

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos