Όταν ο Τζέιμς Κάμερον έδωσε την ευλογία του στο Mandalorian

Published: 25 May 2022, 15:11
Συντάκτης:

Το Mandalorian, η σειρά της Disney βγαλμένη από τον κόσμο του Star Wars, έχει καταφέρει να ξεχωρίσει, και θεωρείται δικαίως ένα από τα καλύτερα πρότζεκτ Star Wars που έβγαλε η Disney από το 2012 που απέκτησε την Lucasfilm. Έχει μεγάλο φαν κλαμπ και έχει κάνει την Disney να επενδύσει πολλά περισσότερα στο τηλεοπτικό μέλλον του Star Wars από το κινηματογραφικό. Δεν είναι όμως όλα εύκολα και ρόδινα όσο μπορεί να φαίνονται.

<a href="/en/nea/cristobal-balenciaga-moda-kai-drama/69643">"Cristobal Balenciaga": Μόδα και δράμα</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Cristobal Balenciaga": Μόδα και δράμα

Ο επικεφαλής του τμήματος Industrial Light and Magic, Richard Bluff, σε συνέντευξή στο Vanity Fair, μίλησε για την δυσκολία του σχεδιασμού πειστικών εφέ με βάση τον προϋπολογισμό που έχει στην διάθεσή της η σειρά. Τελικά συμβιβάστηκε με μια τεχνολογία που ονομάζεται The Volume, που επιτρέπει στην ομάδα να αναδημιουργήσει ψηφιακά τις ρυθμίσεις του πραγματικού κόσμου σε εικονικά σκηνικά. Η τεχνολογία είναι πολλά υποσχόμενη, αλλά η ομάδα ακόμα δεν είναι σίγουρη αν την έχει εκτελέσει σωστά. Αυτή η αμφιβολία αυξήθηκε όταν ένας θρυλικός σκηνοθέτης και ειδικός σε ταινίες με εφέ, επισκέφτηκε το στούντιο.

«Ο James Cameron ήρθε και μας επισκέφτηκε», είπε ο Bluff. «Ήταν δίπλα και δούλευε στα σίκουελ του Avatar. Ο Jon (Favreau) μας ζήτηση να δείξουμε στις οθόνες την δοκιμή που είχαμε κάνει  νωρίτερα την ίδια μέρα». Ο Cameron μας έχει εντυπωσιάσει πολλάκις με τις ταινίες του χάρη στα ειδικά εφέ, όπως στο Terminator 2: Judgment Day, ή στο Aliens, πριν φυσικά έρθει το αποστομωτικό Avatar το 2009, η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία όλων των εποχών. Η πολυαναμενόμενη συνέχεια του Avatar, το The Way of Water, άργησε χρόνια γιατί έπρεπε ο Cameron να αναπτύξει μια τεχνολογία για να κινηματογραφήσει σκηνές υποβρύχιας λήψης κίνησης.

Έτσι όταν έριξε μια ματιά στο Mandalorian, η ομάδα ήταν δικαιολογημένα νευρική. Του έδειξαν μια σκηνή και όλοι μπόρεσαν να ανασάνουν πάλι όταν ο Cameron τους είπε ότι του άρεσε. «Νομίζω ότι για όλους ήταν η στιγμή του Εύρηκα, γιατί τελικά λειτουργούσε». Η πρώτη και δεύτερη σεζόν του Mandalorian προβάλλονται στο Disney+ το οποίο έρχεται και στην χώρα μας στις 14 Ιουνίου και το Avatar: The Way of Water θα βγει στα σινεμά στις 16 Δεκεμβρίου 2022.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
19 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos