Οι "Θυγατέρες" ξεκίνησαν τα γυρίσματά τους στην Αμοργό

Published: 23 Jun 2020, 11:45

Τα πρώτα μετά-COVID 19 κινηματογραφικά γυρίσματα διεθνούς παραγωγής στην Ελλάδα ξεκίνησαν χθες, στο νησί της Αμοργού. Οι «Θυγατέρες» βασίζονται στο best seller της Γερμανής συγγραφέως Lucy Fricke, ένα συναρπαστικό «road movie σε μορφή βιβλίου, τόσο  κωμικό και τόσο ευαίσθητο που ξεσπάς ταυτόχρονα σε γέλια και κλάματα» όπως έγραψε ο γερμανικός τύπος. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη διεθνής παραγωγή που ξεκινά γυρίσματα εκτός της χώρας παραγωγής της σε ολόκληρη την Ευρώπη.

<a href="/en/nea/mediterraneo-alli-mia-eyropaiki-paragogi-gyrizetai-stin-ellada/63289">"Mediterraneo": Άλλη μια ευρωπαϊκή παραγωγή γυρίζεται στην Ελλάδα</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Mediterraneo": Άλλη μια ευρωπαϊκή παραγωγή γυρίζεται στην Ελλάδα

Δυο παιδικές φίλες, η Μάρθα και η Μπέτι, ξεκινούν από το Βερολίνο για ένα ταξίδι στην Ελβετία και μια κλινική υποβοηθούμενης αυτοκτονίας. Στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου ο βαριά άρρωστος πατέρας της μιας που βαρέθηκε τη ζωή. Ή έτσι νομίζουν. Γιατί αυτό το ταξίδι θα εξελιχθεί πολύ διαφορετικά και θα τις οδηγήσει όχι απλά στην Ελλάδα αλλά και στον πυρήνα της οικογένειας και της ίδιας τους της ζωής.

Η ταινία σε σκηνοθεσία της Γερμανής σκηνοθέτριας Nana Neul θα πραγματοποιήσει επίσης γυρίσματα σε Γερμανία και Ιταλία. Το διεθνές καστ στελεχώνουν η Birgit Minichmayr στον πρωταγωνιστικό ρόλο (βασική συνεργάτιδα του σπουδαίου Burgtheater της Βιέννης), η Alexandra Maria Lara (Control, Youth Without Youth, The Reader), αλλά και οι Josef Bierbichler, Giorgio Colangeli, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Μιχάλης Σαράντης, Αλεξανδρος Μυλωνάς, Ζωή Ρηγοπούλου και Δημήτρης Βερύκιος ανάμεσα σε άλλους.

Παραγωγός της ταινίας είναι η Bettina Brokemper της Heimat Film, συμπαραγωγός στην Ιταλία ο Simone Gattoni της Simila ενώ το ελληνικό σκέλος της διεθνούς παραγωγής έχει αναλάβει η Heretic των Γιώργου Καρναβά και Κωνσταντίνου Κοντοβράκη. 

Σκηνοθεσία: Nana Neul. Σενάριο: Lucy Fricke, Nana Neul. Παραγωγή: Bettina Brokemper, Γιώργος Καρναβάς, Κωνσταντίνος Κοντοβράκης, Simone Gattoni. Πρωταγωνιστούν: Birgit Minichmayr, Alexandra Maria Lara, Josef Bierbichler, Giorgio Colangeli, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Μιχάλης Σαράντης, Αλεξανδρος Μυλωνάς, Ζωή Ρηγοπούλου και Δημήτρης Βερύκιος. Διεύθυνση Φωτογραφίας: Bernhard Keller. Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Christiane Krumwiede, Ευα Γουλάκου. Ενδυματολόγος: Ulrike Scharfschwerdt. Μακιγιάζ: Antje Bockeloh, Katrin Schneider, Δήμητρα Γιατράκου. Μοντάζ: Stefan Stabenow. Μουσική: Jörg Martin Wagner, Henning Grambow

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos