Οι Ιταλοί βρήκαν την λύση για να κρατήσουν τα σινεμά ανοικτά

Published: 8 Mar 2020, 15:11
Συντάκτης:

Σινεμά και κορονοϊός μπορεί να μην συμβαδίζουν με μία πρώτη ματιά αλλά η ένωση ιδιοκτητών κινηματογράφων της Ιταλίας (ANEC) κατέληξε σε ευφάνταστη λύση ανάγκης που θα αναμφίβολα θα διευκολύνει τους θεατές.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που θέλουν τους πολίτες να βρίσκονται το λιγότερο σε ένα μέτρο απόσταση ο ένας από τον άλλον, οι αίθουσες θα εξυπηρετούν έναν θεατή ανά τρεις θέσεις ώστε να μειωθεί ο συνωστισμός αλλά να καταφέρουν να παραμείνουν ανοιχτοί οι κινηματογράφοι, ακόμα και αν λειτουργούν στο 30% της πληρότητάς τους.

Το μέτρο αναμένεται να ισχύσει τουλάχιστον μέχρι τις 3 Απριλίου με τον πρόεδρο της ANEC, Μάριο Λορίνι, να δηλώνει πως «Περιμέναμε αυστηρότερες οδηγίες και είμαστε χαρούμενοι που τελικά οι αίθουσες θα μπορέσουν να μείνουν ανοιχτές στο κοινό, αν και υπάρχουν ακόμα θέματα προς λύση. Οι αίθουσες διαφέρουν μεταξύ τους και πρέπει να κατανοήσουμε πώς πρέπει να προσαρμοστεί κάθε ιδιοκτήτης για να καταφέρει να διατηρήσει ανοιχτό το σινεμά.»

«Πολλές λεπτομέρειες χρειάζονται αποσαφήνιση σε αυτό το σημείο. Για παράδειγμα, αν θα πρέπει η απόσταση ασφαλείας να τηρηθεί και ανάμεσα στα ζευγάρια. Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να ξέρουμε. Επίσημες οδηγίες θα ανακοινωθούν όταν έχουμε μία ξεκάθαρη ερμηνεία του νόμου, επεξηγημένη από το Υπουργείο» συμπλήρωσε ο Λορίνι.

Μέχρι στιγμής, ο κορονοϊός έχει ακυρώσει το Φεστιβάλ SXSW που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Τέξας όπως και την επίσημη πρεμιέρα της επερχόμενης ταινίας του James Bond, “No Time to Die”, στην Κίνα. Να υπενθυμίσουμε ότι η κυκλοφορία της ταινίας προγραμματίστηκε τον Νοέμβριο του 2020 για Ηνωμένο Βασίλειο και Αμερική.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos