Οι 11 ταινίες που βοήθησαν τον Ουές Άντερσον να περάσει την καραντίνα

Published: 27 Dec 2020, 14:47
Συντάκτης:

Αλλιώς τα είχε προγραμματίσει ο Ουές Άντερσον για το 2020, εντελώς διαφορετικά του προέκυψαν τα πράγματα κα τα σχέδια άλλαξαν εντελώς (όπως σε όλους μας).

<a href="/en/nea/o-oyes-anterson-kai-diaforoi-star-epimeloyntai-mia-psifiaki-kinimatografiki-leshi/69061">O Ουές Άντερσον και διάφοροι σταρ επιμελούνται μια ψηφιακή κινηματογραφική λέσχη</a>ΣΧΕΤΙΚΑO Ουές Άντερσον και διάφοροι σταρ επιμελούνται μια ψηφιακή κινηματογραφική λέσχη

Η νέα του ταινία «The French Dispatch» είχε προγραμματίσει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο φεστιβάλ Καννών, το οποίο φυσικά ποτέ δεν διεξήχθη με την φυσική του μορφή.

Η καραντίνα μηνών δεν επειτρέπει την ενεργή ενασχόληση με την κινηματογραφική τέχνη, ο άφθονος ελεύθερος χρόνος όμως, μπορεί να διατεθεί για την κινηματογραφική… επιμόρφωση.

Σε συνέντευξή του στους New York Times, ο 51χρονος Τεξανός δημιουργός παραδέχθηκε ότι στο διάστημα αυτό είδε (και εξακολουθεί να βλέπει) πάρα πολλές ταινίες:

 «Διαβάζω πολλά βιβλία και βλέπω πολλές ταινίες. Τα περισσότερα από αυτά που διαβάζω έχουν να κάνουν με αρχαία Αίγυπτο, δεινόσαυρους και το δάσος του Αμαζονίου, αλλά και Πατρίτσια Χάισμιθ, Τζέιμς Μπάλντουιν, Έλμορ Λέοναρντ και ένα βιβλίο για τις επιδημίες. Επίσης βλέπω μία ταινία κάθε νύχτα για να με βοηθήσει να περάσψ τον χρόνο του εγκλεισμού πιο δημιουργικά».

Και ξεχώρισε 11 ταινίες που τον εντυπωσίασαν: “Alice Adams” (1935) του Τζορτζ Στίβενς, “Beat the Devil” (1954) του Τζον Χιούστον, “Nothing Sacred” (1937) του Ουίλιαμ Ουέλμαν, “Do the Right Thing” (1989) του Σπάικ Λι, “The Long Voyage Home” (1940) του Τζον Φορντ, “A Story From Chikamatsu” (1954) του Κένζι Μιζογκούτσι, “La Grande Bouffe” (1973) του Μάρκο Φερέρι, “The Passionate Friends” (1949) του Ντέιβιντ Λιν, “Station Six-Sahara” (1962) του Σεθ Χολτ, “What Price Hollywood” (1932) του Τζορτζ Κούκορ και “Winter Kills” (1979) του Ουίλιαμ Ρίτσερτ.

Ευκαιρία να κάνετε ένα update στις λίστες σας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos